Izvor: Radio 021, 04.Mar.2021, 10:55

Epidemiolog Stanković: Zabrinjavajući podaci, sve više dece sa simptomima

Doktor Slađan Stanković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju, izjavio je danas da se sve više registruju srednje teške i teške kliničke slike kod obolelih od korona virusa, koje zahtevaju hospitalizaciju.

Stanković je za RTS rekao da oko 20 odsto pozitivnih na dnevnom nivou zahtevaju hospitalizaciju i da to zabrinjava, jer su bolnički kapaciteti puni.

Naveo je da je primetno izrazito brzo širenje virusa i brzo zaražavanje skoro svih članova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << porodice, a da posebno brine to što se virus širi među mlađom populacijom.

Na pitanje da li se Vranjanci pridržavaju mera, Stanković kaže da poštuju mere, ali da situacija zahteva preduzimanje dodatnih mera.

"Moraju da se preduzmu mere što se tiče ugostiteljskih objekata i trgovinskih lanaca, ograničenje i skraćenje rada je neminovnost i nužnost", smatra Stanković.

On je ukazao da se povećava broj školske i predškolske dece sa simptomima kovid infekcije.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STANKOVIĆ: Korona sve više širi među mladima

Izvor: OkRadio.rs, 04.Mar.2021

Doktor Slađan Stanković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju, izjavio je da se sve više jevljaju teške kliničke slike kod obolelih od korona virusa, koje zahtevaju hospitalizaciju. Prema njegovim rečima oko 20 odsto pozitivnih na dnevnom nivou zahtevaju hospitalizaciju i da to zabrinjava,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.