Tuga: U SAD umro mladi košarkaš poreklom iz Crne Gore

Izvor: Mondo, 28.Dec.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuga: U SAD umro mladi košarkaš poreklom iz Crne Gore

Emil Isović preminuo je nekoliko dana pošto je na utakmici za Univerzitet Havaji dobio jak udarac u grudi

Foto: MONDO/Petar Stojanović

Tužne vesti stižu iz SAD.

Emil Isović, 21-godišnji košarkaš sa Univerziteta Havaji Pacifik, umro je nakon udarca koji je dobio na utakmici.

Isović, koji je rođen u Švedskoj, a poreklom je iz Bijelog Polja, tokom meča je dobio jak udarac u predelu grudi što je izazvalo zastoj srca.

Utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je odmah prekinuta, a nesrećnom momku odmah su priskočili u pomoć svi igrači na terenu, sa klupa, treneri i i medicinski tim i hitno je prevezen u bolnicu.

Lekari su mu se nekoliko dana borili za život, ali nisu mogli da ga spasu jer je usled zastoja srca i nedostatka kiseonika pretrpeo ozbiljno oštećenje mozga, a otkazala su mu i pluća.

Isoviću, koji je rođen 1997. godine u švedskom gradu Kristianstadu, to je bila druga godina na Univerzitetu na Havajima. On je nastupao i za mladu selekciju Švedske.

Nakon smrti Isovića Univerzitet Havaji je otkazao utakmicu protiv ekipe Teksas Kristijan, koja je trebalo danas da se odigra.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Košarkaš crnogorskog porekla umro nakon što je dobio udarac na terenu

Izvor: B92, 28.Dec.2018

Mladi košarkaš poreklom iz Crne Gore Emil Isović preminuo je u sredu na Havajima.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.