Tripl dabl Lebron smrvio Grumenje, Jokić 24p i 12sk

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2018, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tripl dabl Lebron smrvio Grumenje, Jokić 24p i 12sk

U derbiju večeri Los Anđeles Lejkersi došli su do pobede kod kuće protiv Denver Nagitsa 121:114, uz sjajnu partiju Lebrona Džejmsa. Odličnu partiju pružio i Nikola Jokić.

Ekipa iz Kolorada došla je u Stejpls Centar sa 4-0, dok su Lejkersi tek u poslednjem meču došli do prve pobede. Viđen je meč sa puno preokreta, a obeležio ga je Lebron Džejms koji je letos stigao u Grad anđela. Na kraju je meč završio sa tripl dabl učinkom od 28 poena, po 11 skokova i asistencija. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Ipak, možda i ključna figura utakmice bio je Kajl Kuzma, koji je sa dva zakucavanja odlepio Lejkerse na ulasku u poslednji minut na +7, posle čega Nagitsima nije bilo spasa.

Kuzma je ukupno postigao 22 poena, jedan više od Džavala Mekgija. Korektnu partiju odigrao je Lonzo Bol sa 12 poena, od čega je pogodio trojku pri rezultatu 110:108, a posle čega su uskedila Kuzmina zakucavanja. Imao je i osam asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti. Ivica Zubac nije ulazio u igru. Na drugoj strani najefikasniji bio je Nikola Jokić sa 24 poena, uz šut iz igre 9/17 i 1/5 za tri poena. Istina, izgubio je dve lopte u finišu, posle čega je Kuzma poentirao i odlepio Lejkerse na +7. Imao je još 11 skokova i tri asistencije. Džaval Marej je postigao 22 poena uz 10 skokova, a Monte Moris 20 poena.

Okršaj Orlanda i Portlanda obeležio je duel centara Nikole Vučevića i Jusufa Nurkića, koji su odigrali veoma zapaženo. Na kraju je ipak slavio Nurkićev Portland 128:114. Na Floridi je viđena lepa utakmica sa dosta poena, ali je Portland ubedljivom igrom u prvoj četvrtini, koju je dobio 33:22 najavio trijumf. Tako je i bilo, iako su se Magični primicali, najviše na -3 u četvrtoj četvrtini, ali gosti su uspevali da vrate svaki put sigurnu prednost. Veliki duel pod košem vodili su Nikola Vučević i Jusuf Nurkić. Obojica su meč završili sa dabl dabl učinkom. Reprezentativac Crne Gore bio je individualno uspešniji od reprezentativca BiH, pošto je za 31 minuta zabeležio 24 poena, 11 skokova, tri asistencije, dve ukradene lopte i blokadu, naspram Nurkićevih 18 pogodaka, 10 skokova, po asistenciju i ukradenu loptu i dve blokade. Ipak, Nurkićev tim je bio uspešniji, a u njemu je briljirao Demijen Lilard sa 41 poenom, sedam skokova i šest asistencija. Na drugoj strani pored Vučevića zapažen je bio i Terens Ros sa 21 poenom.

Pistonsi i dalje nemaju poraz a u "Motor City" poražen je Klivlend 110:103, koji ne zna za trijumf. Detroit je slavio , prevashodno zahvaljujući dominaciji pod oba koša. Imali su 47 naspram 29 skokova Kavsa, a dominirali su Andre Dramond i Blejk Grifin. Obojica su postigla po 26 poena, sa tim da je Dramond imao 22, a Grifin "samo" 10 skokova. Visoki igrači na drugoj strani zajedno su imali 11 poena i sedam skokova. Pored njih dvojice u domaćem timu Redži Džekson je postigao 16 poena, dok je na drugoj strani Kajl Korver imao 21 poen, a Džordž Hil 15.

U jednom od derbija večeri Boston Seltiksi slavili su na gostovanju protiv Oklahoma Siti Tandera 101:95, posle velikog preokreta i odlične igre u drugom poluvremenu. Kada gostujete jednom od ozbiljnih kandidata za visok plasman, pretrpite ozbiljan udarac u prvom poluvremenu od istog i odete na odmor sa -16, a onda se vratite kao da ništa nije bilo i dođete do trijumfa, onda znači da imate ono što treba da idete do samog kraja. A čini se, posebno posle ovog gostovanja Oklahomi, da to Boston Seltiksi itekako imaju. Četa Breda Stivensa bila je u konstantnom zaostatku čitav meč, ali posle -16 na poluvremenu mnogo bolje je odigrala druga 24 minuta. U prve dve četvrtine sve zajedno je postigla 34 poena, a samo u trećih 12 minuta čak 40 i tada su već najavili da mogu do trijumfa. Gubili su sredinom četvrte četvrtine 94:85, a onda je krenula serija Kelta od 16-1 kojom su završili meč i zabeležili treći trijumf, a Tanderima naneli četvrti poraz.

Kod pobednika Džejson Tejtum je postigao 24 poena, Markus Moris 21 uz 10 skokova, Al Horford 19, a Kajri Irving 15, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Pol Džordž sa 22, a Rasel Vestbruk je došao do dabl dabl učinka od 13 poena, 15 skokova, a za tripl dabl falile su mu dve asistencije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Jokić odličan, ali Lebron je nezaustavljiv

Izvor: RTS, 26.Okt.2018

Nikola Jokić je ostvario dabl-dabl učinak u prvom porazu Denvera ove sezone. Od ekipe iz Kolorada bolji su bili Lejkersi (121:114), uz neverovatnu partiju Lebrona Džejmsa. . Momak iz Sombora je postigao 24 poena, uz 11 skokova....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.