Tribina o uslovima za produkciju dokumentaraca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2015, 05:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina o uslovima za produkciju dokumentaraca

U okviru 8. međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks, koji je sinoć otvoren u Sava centru, danas će u Domu omladine Beograda biti održana tribina "Stvaranje uslova za održivi razvoj nacionalne produkcije dokumentarnih filmova".

U razgovoru će učestvovati Nada Popović Perišić (predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije), Snežana Marić (direktorka FCS), Vanja Kranjac (Radio-televizija Vojvodine), Đelo Hadžiselimović (HRT), Boris Mitić (Udruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << filmskih producenata Srbije) i nezavisni autori i producenti Mila Turajlić, Andrijana Stojković i drugi.

Moderator je Jovana Nikolić, producentkinja dokumentarnih filmova, a tribina počinje u 14 sati u sali Amerikana.

Kako su najavili organizatori, cilj je da se inicira dijalog nezavisnih aktera domaće filmske industrije, institucija kulture i medija na temu uspostavljanja uslova za rast i održivi razvoj nacionalne produkcije dokumentarnih filmova.

Govoriće se o sprezi kulturne politike i savremene produkcije, pravnim i finansijskim aspektima proizvodnje dokumentarnih filmova, kao i o ulozi javnog servisa u finansiranju i distribuciji nezavisnih dokumentarnih ostvarenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tribina Beldoksa: Kako stvoriti uslove za produkciju dokumentaraca

Izvor: Blic, 08.Maj.2015

U okviru osmog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks danas (14.00) će u Domu omladine Beograda biti održana tribina pod nazivom "Stvaranje uslova za održivi razvoj nacionalne produkcije dokumentarnih filmova"...U razgovoru će učestvovati Nada Popović Perišić (predsednica Upravnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.