Traži da se vrati u Partizan: Da mi je makar još šest meseci...

Izvor: Sportske.net, 14.Maj.2020, 10:05

Traži da se vrati u Partizan: "Da mi je makar još šest meseci..."

Bilo bi lepo gledati ga u crno-belom dresu, ali teško da će doći do tog poteza uprave Partizana.

Lamin Dijara, ime na koje se naježi svaki navijač Partizana.

Ovaj napadač je trenutno član Elazigspora u drugoj ligi Turske, a u razgovoru za "Kurir" je istakao da bi voleo da se vrati u Partizan.

"Voleo bih da se vratim. Barem šest meseci da odigram u Partizanu, da još malo slušam >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << grobare kako pevaju, pa onda mogu i da završim karijeru. Vidim da su mnogi dobili šansu da se vrate, pa što i mene ne bi pozvali", ističe Lamin Dijara za "Kurir".

Ovaj senegalski fudbaler je ostavio dubok trag u dresu Partizana, verovatno i najveći tokom svoje karijere.

Sada ima 36 godina i na pitanje da li je u dobroj formi, istakao je da se i dalje oseća veoma dobro i da može da igra još par godina.

"Brate, ja sebe još smatram igračem. Ne razmišljam o penziji, jer stvarno se dobro osećam. Igrao sam za turskog drugoligaša Elazigspor, dobro, ispali smo zbog mnogo glupih poteza uprave, ali ja sam na 15 utakmica dao osam golova. Lagano. U boljoj ekipi mogu i više", rekao je Dijara.

Zamislite tandem Sadik-Dijara.



"Sadik je mnogo dobar, ali znam sebe. Oni sad kažu "Diki, ima 36 godina, nije ta brzina", ali, brate, ja mislim da bih opet bio među tri najbolja strelca. Nisam sporiji, ali pusti me u 16 pa da vidiš šta mogu. Al, dobro, razumem moj Partizan uvek mlađe stavlja na teren, moraju od toga da žive, a znam i za pravilo da igra malo stranaca..."
, rekao je on.

Za Partizan je igrao četiri pune godine, ali nikada nije dobio srpski pasoš.

"Nisam, brate. Ne znam zašto. Čitam srpske vesti i vidim da su košarkaši dobijali za nekoliko meseci srpski pasoš, a meni nisu dali. A znam srpski jezik, volim Srbiju, volim narod, kad dođem tamo kao da sam kod kuće, ali oni su Amerikanci, a ja sam Senegalac."

Najbitnija mu je pobeda nad Crvenom zvezdom u Kupu Srbije kada je postigao dva gola.



"U kupu kad sam dao dva komada. Jedan sam dao, jer mi je Srđa Knežević šutnuo loptu u prazan prostor. I danas kad pričaš s njim o tome, važnije je što je on šutnuo tu loptu nego što sam ja dao gol. On je mnogo lud, volim da se čujem s njim i da se šalim. Bili smo cimeri, veliki pozitivac, ja ga zezam za onaj autogol i crveni karton kad smo dobili Zvezdu sa 2:1. Kažem mu da nam ni on nije mogao ništa, a on se smeje. Zezam se i sa Sašom (Ilić) i Zvonetom (Vukić)"
, rekao je Dijara.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dijara ima želju: Još šest meseci da slušam Grobare, pa mogu i da završim karijeru

Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2020

"Vidim da su mnogi dobili šansu da se vrate, pa što i mene ne bi pozvali", pita se Senegalac..Bez premca najvoljeniji strani igrač u Humskoj Lamin Dijara kaže u razgovoru za Kurir da bi voleo da još šest mesecio zaigra u Partizanu i da nakon toga ode u fudbalsku penziju...To vreme bi iskoristio...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.