Transfer Mičua najbolji u sezoni

Izvor: B92, 09.Dec.2012, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Transfer Mičua najbolji u sezoni"

Dolazak Španca Mičua u redove Svonsija ispostavilo se kao najbolji potez kluba u novijoj istoriji.

Igrač koji je tokom leta došao iz Rajo Valjekana za dva miliona funti postao je jedan od najboljih napadača Premijer lige u ovoj sezoni.

Na 16 utakmica u Premijer ligi postigao je 12 golova i nalazi na prvom mestu liste strelaca, ispred Robina van Persija, Luisa Suaresa i Dembe Ba, koji su postigli po 10.

Pre 18 meseci, dok je Miču još igrao za Seltu iz Viga u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << španskoj Segundi, četiri premijerligaška kluba su bila zainteresovana za usluge 26-godišnjeg Španca, a među njima najpoznatiji je Totenhem, koji sada verovatno žali zbog toga što za relativno male pare nije doveo napadača koji zna da rešeta mreže u jednoj od najjačih liga na svetu.

Bivši napadač Totenhema Geri Armstrong je u intervjuu za ’ESPN’ rekao kako je još tada brojnim klubovima preporučivao španskog napadača, ali da ga niko nije poslušao.

„Neverovatno mi deluje to što me niko još tada nije poslušao. Nekoliko puta sam čelnicima Totenhema rekao da bi trebalo da pošalju ponudu za njega, međutim, svi su mislili da on nije za Premijer ligu. Tada je postizao po gol na svakoj drugoj utakmici i video sam da momak ima potencijala. Prošle sezone sam nekoliko puta razgovarao sa Laudrupom pre nego što je postao menadžer Svonsija, i on je znao da u ugovoru Mičua postoji klauzula od 2 miliona funti“, rekao je Armstrong.

Menadžer Totenhema Andre Vilas-Boaš sada i te kako želi da u svoje redove dovede najboljeg strelca lige, ali će ga potpis Mičua sada mnogo više koštati, s obzirom da menadžer Svonsija Mihael Laudrup neće tako lako pustiti Španca.

Za sada dolazak Mičua u redove ’labudova’ predstavlja transfer sezone, a da li će tako biti do kraja iste ostaje da se vidi.

„Siguran sam da je njegov transfer u Svonsi najbolji ove sezone. Sada je njegova vrednost između 25 i 30 miliona funti, jer je najbolji napadač lige, i svakako jedan od najboljih napadača Evrope“, zaključio je Armstrong, koji je upravi Totenhema poručio da bi morala da počne da sluša njegove predloge.

Miču je bio dvostruki strelac u porazu Svonsija u subotu na svom terenu od Norviča rezultatom 4:3.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Niko nije hteo Mićua

Izvor: Mondo, 09.Dec.2012

Napadač Svonsija i trenutno najbolji strelac Premijer lige nuđen je nekolicini engleskih klubova još leta 2011. godine...Migel Perez Kuesta, ili skraćeno Miću, iz kola u kolo oduševljava lakoćom kojom daje golove za skromnu ekipu Svonsija...Iako nije klasičan centarfor, već uglavnom napada iz...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.