Niko nije hteo Mićua

Izvor: Mondo, 09.Dec.2012, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko nije hteo Mićua

Napadač Svonsija i trenutno najbolji strelac Premijer lige nuđen je nekolicini engleskih klubova još leta 2011. godine.

Migel Perez Kuesta, ili skraćeno Miću, iz kola u kolo oduševljava lakoćom kojom daje golove za skromnu ekipu Svonsija.

Iako nije klasičan centarfor, već uglavnom napada iz drugog plana, Miću sa 12 pogodaka na 16 mečeva predvodi listu najubojitijih fudbalera Premijer lige, ispred proverenih golgetera poput Suareza, Van Persija, Ba i Defoa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Svonsi ga je letos platio 2,5 miliona evra, a 2011. su mnogi mogli da ga imaju besplatno, ali im nije bio zanimljiv!

Tako bar tvrdi Geri Armstrong, nekadašnji napadač Totenhema, sada stručni konsultant za mečeve Primere na jednoj TV stanici.

"Mićua sam još pre godinu i po preporučio nekolicini premijerligaša, ne sećam se da li su u pitanju bila tri ili četiri kluba. Tada je igrao za Seltu u drugoj španskoj ligi i isticao mu je ugovor", izjavio je Armstrong nakon meča Svonsi - Norič (3:4).

"Pošto niko nije bio zainteresovan, momak je potpisao za Rajo Valjekano i bio njihov najbolji strelac prošle sezone. Letos sam opet pričao o njemu, između ostalih i sa Mihaelom Laudrupom, pre nego što je postavljen za menadžera Svonsija. On je imao hrabrosti da ga potpiše i time je napravio posao godine u Premijer ligi".

Armstrong kaže da je kao bivši igrač Totenhema preporučivao Španca svom klubu, ali da ovi nisu reagovali. Ironija je u tome što menadžer "pevaca" Andre Viljaš Boaš sada izjavljuje kako mu je u januarskom prelaznom roku neophodan kvalitetan napadač!

Mihael Laudrup izjavio je da Mićua sada ne bi prodao za manje od 25 ili 30 miliona funti, jer je to cena po kojoj se prodaju najbolji strelci.

Ostrvski mediji navode da je za 190 cm visokog ofanzivca zainteresovan Liverpul i da bi u januaru mogao da ponudi sedam miliona funti!?

Ostaje da se vidi kako će Laudrupu da objasne da Miću vredi mnogo manje od Stjuarta Dauninga (20 miliona funti), Džordana Hendersona (16), Džoa Alena (15) ili Fabija Borinija (10,5)?

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Totenhem ni besplatno nije želeo Mićua

Izvor: Sportal.rs, 09.Dec.2012

Mnogi klubovi u Premijer ligi imali su priliku da dovedu ofanzivnog vezistu Mićua još 2011. godine, ali to nisu učinili. Trenutno najbolji strelac Premijer lige stigao je u Svonsi početkom sezone, za dva miliona funti, a između ostalih i Totenhem mogao je da ga dobije bez i jednog centa obeštećenja!Nekadašnji...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.