Tomić uoči derbija: Budućnost je favorit

Izvor: Mondo, 29.Dec.2018, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić uoči derbija: Budućnost je favorit

I pored toga što Crvena zvezda nema poraz u ABA ligi i igra kod kuće, trener crveno-belih daje prednost aktuelnom šampionu pred nedeljni derbi 13. kola.

Crvena zvezda je u prvoj utakmici, odigranoj u Podgorici, ubedljivo pobedila Budućnost i tako joj vratila deo duga za poraz u prošlosezonskom finalu plej-ofa ABA lige.

Naravno, crveno-beli žele da novom pobedom protiv prvaka regiona završe >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2018. godinu i time sačuvaju maksimalan skor, koji je aktuelan nakon prvih 12 kola. Time bi Reglend i drugovi odmakli "plavima" čak pet koraka i stekli više nego realne šanse da u plej-of uđu sa prve pozicije.

Derbi se igra se u nedelju od 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić", a karte za duel prošlogodišnjih finalista takmičenja prodaju se na blagajnama "Eventima" do početka utakmice, kao i na blagajni dvorane u nedelju od 16 časova.

 Trener Zvezde Milan Tomić je optimista pred derbi.

"Očekuje nas još jedan derbi u ovoj sezoni ABA lige, protiv ekipe koja je Evroligaška po svom kvalitetu, što se tiče stranaca kao i domaćih igrača. Dovođenjem trojice novih, od koji je Bitadze prospekt za NBA, Kol bivši NBA igrač, Bel pokazali su das u njihove ambicije izuzetno visoke. Ne treba zaboraviti da su pobeđivali u Evroligi Baskoniju, CSKA, Barselonu, i zato su uzimajući sve u obzir favoriti u ovoj utakmici. Imamo manjih problema, Faje još uvek nije potpuno spreman, Radanov je iskrenuo skočni zglob na treningu, i zato ću o 12 igrača koji će se naći u protokolu odlučiti neposredno pred utakmicu. Daćemo sve od sebe, ali moramo da odigramo pametno svih 40 minuta , i da uz pomoć naših navijača želimo da dobijemo ovu utakmicu” rekao je trener crveno-belih.

Bili Beron se nada zanimljivom meču i pobedi Zvezde.

"Očekuje nas dobra utakmica protiv rivala koji se kao i mi bori za vrh tabele. Budućnost je dobar tim, sastavljen od puno iskusnih stranaca, od kojih su pojedini imali zapažene uloge i u NBA ligi. Sa druge strane, "domaći" igrači su reprezentativci i nema sumnje da nas očekuje težak posao, posebno jer sada već imaju i određeno iskustvo igranja u Evroligi, ali se i bore za što bolju poziciju na tabeli, posebno nakon dva poraza u Zagrebu i Novom Mestu. Znamo šta je naš posao, dobro smo trenirali ove nedelje, i moramo dobro da se pripremimo i odigramo čvrstu mušku utakmicu, kako bi godinu zavrpili pobedom. Ovo će nam biti treći meč ove sezone, ali su znatno izmenili sastav, doveli još kvalitetnih i iskusnih igrača, tako da će ova utakmica biti potpuno drugačija od prethodnih" rekao je Bili Beron.

Zvezda je pozvala sve svoje navijače da u nedelju ispune dvoranu do poslednjeg mesta i pomognu ekipi da u sjajnom sportskom ambijentu, dođe do nove pobede kojom bi završili kalendarsku 2018.godinu. Kapije dvorane biće otvorene dva i po sata pre početka.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Derbi "povišenog rizika", Budućnost bez navijača u Beogradu!

Izvor: Sportske.net, 29.Dec.2018

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s obavestio je javnost kakve su mere preduzete nakon što je meč sa šampionom ABA lige proglašen utakmicom "povišenog rizika"...Aktuelni šampion ABA lige nakon gostovanja Bajernu u Evroligi stiže u Beograd na derbi susret 13. kola regionalnog takmičenja...Utakmica...

Nastavak na Sportske.net...

TOMIĆ PRED DERBI: Ko pobedi Barselonu i CSKA... (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Dec.2018

Crveno-beli poštuju Crnogorce...Derbi 13. kola ABA lige biće odigran u nedelju od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" između Crvene zvezde i Budućnosti. Svoja očekivanja od naredne utakmice izneli su trener crveno-belih Milan Tomić i prvotimac Bili Beron...PLAKANJE OD SMEHA: Lebron je hteo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.