Tepić napustila LSV, neće Čanka za predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2017, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić napustila LSV, neće Čanka za predsednika

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Marinika Tepić potvrdila je danas agenciji Beta da je istupila iz stranke zbog neslaganja sa predlogom da lider LSV Nenad Čanak bude kandidat za predsednika Srbije.

"Jasno sam izrazila neslaganja s tim i smatram da je svaki glas protiv Saše Jankovića glas protiv Srbije a za kandidata vlasti", kazala je Marinika Tepić.

Ona je dodala da je po pitanju Čankove kandidature ostala "u drastičnoj manjini", kao i da joj se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << putevi sa LSV "razilaze".

Kostreš: Odlazak Marinike Tepić - izolovan slučaj

Generalni sekretar Lige Socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš je izjavio da je izlazak Marinike Tepić iz te stranke "izolovan slučaj" i da ne veruje da će slične stvari dešavati u velikoj meri.

"U LSV ne postoji jedinstven stav o predsedničkim izborima, o tome se dubinski razmišlja, ali posle 27 godina spremni smo da se zalažemo samo za one stvari i one ljude u koje verujemo", rekao je Kostreš za Radio-televiziju Vojvodine.

Kostreš je kazao da je dosadašnja praksa u ovakvim slučajevima bila da poslanici vraćaju mandate matičnoj stranci.

"Tepić je časna osoba, a nama se i ranije dešavalo da određene osobe odu iz stranke, ali da poslaničke mandate ostave matičnoj stranci. Ne bih spekulisao da li će se to desiti u slučaju Tepić", rekao je on.

Kostreš je dodao da je u planu da sa njom bude organizovan sastanak na kojem će biti razgovora o situaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.