TOP pet evroligaških imena koja su i dalje bez kluba: Mekejleb, Želabal, Mačvan...

Izvor: Sportal.rs, 22.Sep.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOP pet evroligaških imena koja su i dalje bez kluba: Mekejleb, Želabal, Mačvan...

Nova sezona u Evroligi je pred nama, ove nedelje na programu su mečevi kvalifikacija. Međutim, iako se bliži start sezone i dalje postoje velika evroligaška imena koja su još uvek u potrazi za novim klubom. Jurohups je izdvojio prvih pet, a neka od imena sa ove liste verovatno će vas iznenaditi.

Lester Bo Mekejleb, Mikael Želabal, Pops Mensa Bonsu, Milan Mačvan i Majkl Bramos - su petorica najzvučnijih košarkaša >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << koji su i dalje bez ugovora.

Bo Mekejleb je svakako najzvučnije ime među slobodnim igračima. Posle dve nešto slabije sezone u Fenerbahče Ulkeru, Amerikanac je u potrazi za novim klubom, ali nakon završetka saradnje sa Turcima nije se pojavila nijedna unosna ponuda za nekadašnjeg asa Partizana. Pre dve godine Mekejleb je bio najviše traženi košarkaš na tržištu, a sada će najverovatnije morati da prihvati znatno niža primanja u slučaju ukoliko želi da ostane u Evropi. Kao opcija spominje se i Kina, kao i negarantovani ugovor u NBA ligi. Budući da mu je tek 29 godina, u teoriji on je u najboljim igračkim danima.

Mikael Želabal, osvajač bronzane medalje na Mundosbaketu u dresu Francuske odigrao je veoma dobar turnir na Svetskom kupu, međutim, novi ugovor mu još nije ponuđen. On je nedavno rekao Jurohupsu da nije u žurbi, ali sat i dalje otkucava. U ovom trenutku, niko ne može biti siguran gde će  Francuz završiti, ali poslednjih nedelja on je svoje usluge ponudio nekim od najvećih klubova u Evropi. Ipak, još uvek ne postoji prava ponuda za njega.

Milan Mačvan, srpski krilni centar napustio je Galatasaraj prošlog meseca, a početkom leta govorilo se da bi mogao da pređe u Klivlend Kavalirse. Kada je napustio turski klub pojavile su se glasine da bi mogao da završi u Partizanu, ali Mačvan je negirao tu mogućnost, pa je i dalje slobodan agent na tržištu i čeka ponude evropskih klubova.

Pops Mensa Bonsu je početkom leta bio je na korak do prelaska u Olimpijakos. Međutim, nije prošao lekarske preglede. To je bio signal za ostale timove da budu znatno oprezniji, pa 31-godišnji Britanac još nije našao klub. Ipak, očekuje se da Pops pronađe novu sredinu, zato što je veliki borac i kada je zdrav, predstavlja pravu silu u reketu.

Majkl Bramos više nije u planovima Panatinaikosa, a kasnije se povezivao sa prelaskom u redove najvećeg rivala Olimpijakosa, ali crven-beli nikada nisu poslali ponudu za njega. Igrao je Letnju ligu NBA u Las Vegasu, a zatim se povredio zbog čega je propustio Mundobasket u Španiji. Laboral Kuća je pokazala zanimanje za 27-godišnjeg šutera, ali on je i dalje bez kluba, dok otežavajuću okolnost predstavlja i činjenica da su mu potrebna još tri meseca za potpuni oporavak.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mačvan na listi najtraženijih slobodnih igrača! Tu je i veliki miljenik Grobara!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Sep.2014

Srpski krilni centar predvodi listu slobodnih igrača gde se nalazi i Bo Mekeljleb, ali i Mikael Želabal, Pops Mensa Bonsu i mnogi drugi....Kako piše specijalizovani košarkaški sajt Eurohoops, Milan Mačvan i Lester Bo Mekejleb nalaze se na listi najtraženijih slobodnih igrača Evrope...Početkom...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.