Svetska liga i Grand Prix ekskluzivno na Areni

Izvor: TV Arena Sport, 07.Jul.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska liga i Grand Prix ekskluzivno na Areni

Od 15. do 19. jula, u dvorani Marakanazinjo u Rio de Žaneiru, najuspešnije svetske muške reprezentacije odmeriće snage na finalnom turniru Svetske lige za odbojkaše, koji će Arena Sport prenositi u celosti.

Za sada je poznato pet od šest finalista. Iz najjače divizije Svetske lige, pored domaćina Brazila, plasman su obezbedile reprezentacije Srbije, Italije, Poljske i Sjedinjenih Američkih Država. Poslednje mesto na finalnom turniru popuniće pobednik druge divizije, >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << koji će u petak i subotu biti dobijen u Varni. Četiri reprezentacije će se boriti za tu priliku – Bugarska, Belgija, Francuska i Argentina. Finale B grupe Svetske lige takođe možete pratiti na Areni Sport, koja će ovaj meč direktno prenositi na svom četvrtom kanalu sa početkom u 19.55 časova.

Reprezentacija Srbije će prvi put od 2010. godine igrati na finalnom turniru najprofitabilnijeg svetskog takmičenja u kome je do sada osvojila sedam medalja. Poznati su i protivnici srpskog tima u prvoj fazi Final6-a u Riju, pa će se izabranici Nikole Grbića 15. jula sastati sa Italijom, a dva dana kasnije sa Svetskim šampionom, Poljskom, dok se u drugoj grupi nalaze Brazil, branilac trofeja SAD, i pobednik druge divizije. Tokom pet dana u Riju biće podeljen i najveći deo nagradnog fonda koji je u ovoj sezoni Svetske lige iznosio preko 7 miliona dolara.

Televizija Arena Sport će prenositi svih deset utakmica sa finalnog turnira u Rio de Žaneiru, kao i finalni meč druge divizije, koji se u subotu igra u Varni. To će biti pravi dani odbojke na kanalima Arene Sport, jer će pored 10 utakmica iz Rija biti prenošene i utakmice Svetskog Gran prija za odbojkašice koji se igra u Štutgartu, a na kome će nastupati i Republika Srbija.

Pohod ženske reprezentacije Srbije na Svetskom Gran priju za odbojkašice počeo je na turniru u Tajlandu koji se igrao od 3. do 5. jula, a na kome je Srbija poražena u sva tri meča. Sledeći je na redu turnir u Kaliljingradu od 10. do 12. jula, gde će protivnice Srpkinjama biti Rusija, SAD i Turska.

Interkontinentalnu fazu će naše devojke završiti na turniru u Štutgartu od 17. do 19. jula, na kome pored njih učestvuju Turska, Dominikanska Republika i Nemačka. Nakon slabih rezultata na prvom turniru male su šanse da će Srbija uspeti da nadoknadi propušteno i plasira se na finalni turnir, koji će se odigravati od 22. do 26. jula u Omahi u Sjedinjenim Američkim Državama. Amerikanke su, kao domaćini,  sigurne učesnice Final6-a.

Ne računajući njih, u finale idu još četiri najbolje plasirane reprezentacije sa jedinstvene tabele elitne divizije u kojoj igra i Srbija, a pridružiće im se i pobednik druge divizije.

Arena Sport prenosi svih devet utakmica reprezentacije Srbije u interkontinentalnoj fazi Svetskog Gran prija i svih 15 utakmica finalnog turnira u Omahi, kao i meč interkontinentalne faze između Rusije i Amerike 10. jula, koji predstavlja svojevrsni derbi. Sve u svemu, mnogo odbojke na kanalima Arene Sport u mesecu julu garantuje dobar provod kraj malih ekrana svim ljubiteljima ovog sporta.

Vesti možete pratiti i na našim Facebook  i Twitter stranicama

O svim novostima iz sveta sporta informišite se na linku Sportske vesti

Odaberite svog operatera i prijavite se na linku Arena Sport paket

Nastavak na TV Arena Sport...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.