Štrajk Lufthanze napravio veliki problem stonoteniserkama Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk Lufthanze napravio veliki problem stonoteniserkama Novog Sada

Stonoteniski klub Novi Sad umalo je izbegao novčanu kaznu od najmanje 5.000 evra i suspenziju Evropske stonoteniske Unije.

Usled štrajka avio kompanije Lufthanze stonoteniserke Novog Sada na revanš meč osmine finala Kupa Evrope protiv Tehnigen Linaresa u Španiji krenule su sa 18 sati zakašnjenja. Pri tome umesto preko Frankfurta, putovaće sa presedanjem u Moskvi gde će noć provesti na aerodromu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potom tek u petak oko podneva bi trebalo da slete u Madrid. Odatle ih očekuje još pet sati vožnje do Linaresa u Andaluziji gde se igra meč protiv ekipe Tehnigen koju su pet dana ranije savladale u Novom Sadu sa 3:1.

"Na aerodromu Nikola Tesla, iako smo imali čekirane karte, dočekalo nas je neprijatno iznenađenje. Otkazan je kako naš let za Madrid, tako i na hiljade drugih letova Lufthanzom zbog čega je nastao potpuni haos. Za našu ekipu nijedan alternativni let nije bio odgovarajući budući da su nuđeni letovi čak i preko Dohe sa dolaskom u Linares u vreme koje je posle termina meča (petak, 20 časova). Iz Evropske stonoteniske federacije nisu imali razumevanje za ovu vanrednu situaciju i pripretili su da će Novi Sad biti kažnjen ako ne stigne na vreme na meč. Ipak smo nakon 10 sati traženja alternativnog leta isti pronašli u vidu leta koji će trajati skoro 20 sati sve dok ne stignemo na krajnje odredište. Praktično direktno sa koferima ulazimo u salu na meč", kaže trener Slobodan Stojanov čijem timu eventualno osvajanje dve od tri partije donosi siguran plasman u četvrtfinale, a taj scenario je možda moguć i usled osvajanja samo jedne partije, ali uz bolji set količnik.

Da li će srpske šampionke pobediti san i umor koji će ih evidentno pratiti u putu do Andaluzije ostaje nam da saznamo posle revanš meča koji je u petak od 20 časova. Novi Sad ima prednost iz prvog meča od 3:1.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novosadske stonoteniserke zbog štrajka Lufthanze do Madrida idu preko Moskve, 40 sati bez normalnog sna

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2019, 11:44

Stonoteniserke Novog Sada našle su se u nesvakidašnjem problemu kada su krenule na revanš utakmicu protiv Tehnigen Linaresa, kojom bi trebalo da potvrde plasman u četvrtfinale Kupa Evrope...Nakon što su u Novom Sadu španskog rivala pobedile sa 3:1, novosadske stonotenisarke čekao je put u Španiju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.