Stonoteniserke Srbije među 64 na svetu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2019, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stonoteniserke Srbije među 64 na svetu (AUDIO)

Stonoteniski Mundijal u Budimpešti okončan je trećeg takmičarskog dana za srpske predstavnike. Najbolji rezultat ostvarile su naše mlade stonoteniserke, članice stonoteniskog kluba „Novi Sad", Sabina Šurjan i Izabela Lupulesku.

Nakon što su osvojile prvo mesto u grupi, u prvom kolu glavne table pobedile su svoje rivalke u vrlo neizvesnim susretima, završenim tek nakon sedam setova.

Šurjanova, koja sa 18-godina igra svoju prvu seniorsku sezonu, napravila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iznenađenje pošto je sa 4:3 savladala bivšu dvostruku svetsku prvakinju, nekada reprezentativku Kine, a sada Luksemburga, Ksi Lian. Za plasman među 32 propustila je nekoliko set lopti protiv Liu iz Kineskog Tajpeha, pa je poražena sa 4:2.

Lupuleskuova je u rundi od 128 savladala iskusnu Slovakinju Balažovu sa 4:3. Protiv So Vai iz Hong Konga nije imala šansi (1:4), iako je istu igračicu nekoliko meseci ranije savladala na Svetskom kupu u Austriji.

Treća naša članica ženskog tima Novosađanka Andrea Todorović koja igra dugo već za poljskog šampiona Andrea Todorović ispala je u 1. kolu glavne table od Batre iz Indije sa 4:0.

U konkurenciji stonotenisera Aleksandar Karakašević i Žolt Pete prošli su grupu, ali su poraženi u rundi od 128, dok je Marko Jevtović svoj nastup završio u prvoj fazi. Ostaće zabeležena Karakaševićeva pobeda nad legendarnim Dancem Mejzom sa 4:3, a i njegov meč u kome je očekivano poražen sa 4:0 od aktuelnog dvostrukog uzastopnog svetskog prvaka i olimpijskog pobednika Kineza Ma Longa.

U parovnim disciplinama svi naši predstavnici dospeli su do runde od 64, a ostaje žal što su Karakašević – Lupulesku izugbili, iako su vodili sa 6:2 u sedmom setu, od mađarskog miksa Majoroš – Balint. Njih dvoje su obezbedili još ranije plasman na Evropske Igre, a putem mešovitog dubla će u narednom periodu tražiti šansu za plasman i u Tokio.

Svetsko prvenstvo u stonom tenisu za srpske predstavnike je okončano. Možemo konstatovali da su ostvareni i više nego očekivani rezultati u konkurenciji gotovo 600 takmičara iz 143 zemlje. Stonoteniski Mundijal se završava u nedelju. Iz Budimpešte je za portal izveštavao Dan Fracile.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.