Stanković pred Rad: Dobar pristup za nova tri boda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2020, 15:20

Stanković pred Rad: Dobar pristup za nova tri boda

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je danas da će njegov tim ići na pobedu protvi Rada u 16. kolu Superlige.

Crveno-beli dočekaće sutra Rad na stadionu "Rajko Mitić“ od 19 sati.

"Fizički smo se dosta potrošili u Belgiji, uz to postoji i emotivno i psihološko pražnjenje. Imali smo kiks protiv Javora u jednoj sličnoj situaciji, tako da znamo šta nam je činiti. Pristup je veoma bitan, na tome svakodnevno radimo, jer kada je pristup >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravi, onda će i rezultat doći. U nekim situacijama igra ne može da bude briljantna posle ovakvog ritma, ali je bitan rezultat. Razmišljamo samo o osvajanju nova tri boda", rekao je Stanković za klupski sajt.

Šef stručnog štaba Zvezde rekao je da u ovom trenutku nije siguran da li će neko od igrača koji nisu putovali u Belgiju biti spreman za meč protiv Rada.

"Kada su Katai i Kanga u pitanju, sigurno da nećemo rizikovati, Sanogo se polako vraća. Što se tiče Rodića, čekamo ponovno testiranje, još uvek nismo sigurni da je Gobeljić maksimalno spreman, ukoliko budemo videli bilo kakav problem u naredna 24 sata ni sa njim, takođe nećemo rizikovati", rekao je Stanković.

On se osvrnuo i na prvu pobedu na gostujućem terenu u Ligi Evrope ove sezone ostvarenu u Belgiji protiv Genta (2:0).

"Izuzetno sam srećan zbog mojih momaka, na utakmici protiv Genta dali su 110 posto, ostavili srce na terenu. Rezultat koji su ostvarili je naplata požrtvovanja, dana koji su proveli u karantinu. Pobeda nad jednim ovakvim klubom sa ozbiljnim budžetom i igračima je nama samo pokazatelj da možemo", istakao je Stanković.

Crveno-beli ostvarili su tri uzastopne pobede u grupnoj fazi evropskog takmičenja, što nije pošlo za rukom nijednoj generaciji u ovom veku.

"Svako ko dođe u Crvenu zvezdu, da li kao funkcioner, igrač ili trener, sanja da ostavi trag i da ispiše istoriju. Ja se nalazim na početku, ali sam Zvezdino dete i činjenica da ispisujemo istoriju puno znači kako meni, tako i mojim momcima. Ostaviti trag u klubu je mnogo lepo i izuzetno mi je drago pre svega zbog igrača, navijača Crvene zvezde, a onda i mog stručnog štaba, bez njih ništa ne bi bilo isto".

Govorio je nekadašnji kapiten Crvene zvezde i o UEFA koeficijentu klubova, koji je veoma bitan za evropske kvalifikacije naredne sezone.

"Polako se približavamo brojevima i koeficijentima koji su nam potrebni za sledeću godinu. Crvena zvezda je uradila fenomenalan posao za srpski fudbal, težićemo da nastavimo tako i učinimo sve što je moguće kako bismo sledeće godine bili u još povlašćenijem položaju nego što je to bio slučaj ove sezone", rekao je Stanković.

Nisu izostale ni reči hvale upućene vezisti Njegošu Petroviću, koji je postigao najbrži gol u Ligi Evrope ove sezone.

"Njegoš Petrović je svojim odnosom i radom zaslužio ono što se desilo na meču protiv Genta. Kada sam došao u klub, bio je u ozbiljnom usponu, posle toga je došlo do stagniranja, međutim, vraća se u formu uzlaznom putanjom. Ne sumnjam da će napraviti lepu karijeru", zaključio je Stanković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.