Izvor: RTS, 26.Okt.2020, 08:46

Stanković: Nedostajao je gol, idemo dalje

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao posle duela sa Javorom da obaveze u Evropi i umor njegovih igrača nisu razlog nešto lošije igre tima. Konstatovao je da su značajne izmene u timu bile neizbežne i da je napravljena dobra podloga za naredni meč u Ligi Evrope.
Iako je na svom terenu bila favorit Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije uspela da nadigra Javor već je meč završila bez golova a trenet Stanković je to kratko prokomentarisao.

„Postigli smo najviše pogodaka u ligi, ali dođe momenat kada lopta neće u gol. Mislim da smo efikasni i to smo dokazali od početka sezone."
Konstatovao je da je samo gol nedostajao da promeni nešto lošiju situaciju u igri tima i nije za to tražio opravdanja u umoru igrača i opterećenosti međunarodnim mečevima.
„Nemam šta da zamerim igračima, jer u ovom momentu smo prinuđeni da rotiramo kako ne bi „popucali" do 16. decembra. Promešao sam sastav i samo je falio gol da se utakmica otvori. Da smo na vreme pogodili, sve bi drugačije izgledalo, ali logično, kako vreme prolazi i protivnik postaje sve snažniji i teži za savladati. Promašili smo penal, dva zicera, „mrtve" šanse i zaista je samo falio gol. Utakmica sa Hofenhajmom nije ostavila trag na nas, jednostavno smo bili prinuđeni da rotiramo. Nismo navikli da gubimo bodove kod kuće. Moramo da izvučemo pouke, ali želim da naglasim da preuzimam odgovornost i da mi to nije problem. Znam šta sam radio, idemo dalje, prvenstvo je dugačko, nova utakmica nas čeka već u četvrtak .", konstatovao je Stanković.
Crveno-beli u četvrtak u drugom kolu Lige Evrope dočekuju Slovan iz Libereca, a potom gostuju Radniku u Surdulici. Trener crveno-belih je na teren izveo čak pet novih igrača očigledno spremajući novu taktiku tima za predstojeće mečeve.
„To je proces, preuzeo sam rizik. Da smo pobedili, svi bi mi čestitali što sam izveo na teren pet mladih igrača. Isto bih uradio, uprkos remiju. Treba da budemo grupa, i kada je dobro i kada nije. Odigrali smo nerešeno, a bili smo favoriti, ipak i u takvim trenucima treba pokazati zajedništvo. Napravili smo podlogu protiv Hofenhajma i pokazali da možemo da budemo ravnopravni u Evropi.", zaključio je Stanković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.