Srpkinje u praznoj Areni ispustile pobedu nad Švedskom

Izvor: Press, 10.Dec.2012, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinje u praznoj Areni ispustile pobedu nad Švedskom

U neverovatnoj završnici, najbolje srpske rukometašice propustile su veliku priliku da naprave možda i ključni korak ka plasmanu u polufinale. Kada su u 52. minutu povele 23:18 došle su u situaciju da uđu u mirnu završnicu i da lako privedu utakmicu kraju, ali je umesto toga došlo do velikog preokreta.

Vicešampionke Evrope su u prvih 22 minuta drugog poluvremena postigle samo četiri gola i bilo je očigledno da više nemaju nikakvo spasonosno rešenje da se izvuku, ali su im tada spasilački pojas bacile naše rukometašice.

Pri vođstvu od 23:18 naša selekcija je imala napad i posle lepo odigrane akcije Sanja Damjanović je imala čist šut, ali je, na nesreću, pogodila stativu i propala je prilika da se utakmica reši.

Posle toga, kao da su se uplašile pobede protiv velikog protivnika, reprezentativke Srbije su odjednom počele da prave neverovatne greške i u odbrani i unapadu i Šveđanke su za samo pet minuta uspele da naprave seriju od 5:0 i da stignu do izjednačenja.

Na 40 sekundi do kraja Katarina Tomašević je odbranila udarac Šveđanki i omogućila saigračicama da odigraju napad za pobedu, ali su one i to propustile i, što je još gore, prerano su šutirali, čime su dale šansu protivnicama da u
poslednjih 13 sekundi naprave potpuni preokret.

Do toga, na sreću, nije došlo, jer su Šveđanke odigrale brzopleto i izgubile loptu, pa su obe selekcije morale da se zadovolje sa jednim bodom.

Nerešen rezultat protiv Švedske objektivno je izvanredan rezultat, ali posle svega što se večeras dešavalo na terenu Kombank arene, jednim bodom sigurno niko neće biti previše zadovoljan u našem timu.
Najvažnije je, ipak, da su sačuvane šanse za plasman u polufinale. Iako to sigurno neće biti lako, rukometašice moraju pronaći način da odmah zaborave večerašnju utakmicu, jer im već sutra predstoji duel protiv Danske.

Biće to još jedan izuzetno težak meč koji neće smeti da se izgubi, da bismo u poslednje kolo protiv Francuske ušli sa realnim izgledima da se nađemo u polufinalu.

U preostale dve utakmice prvog kola Norveška je demonstrirala silu protiv Francuske i pobedila sa 30:19 (14:10), dok je Danska savladala Češku sa 33:30 (13:12).

Norveška vodi sa 6 bodova, Danska je druga sa 4, Srbija i Švedska imaju po 3, Francuska 2, a Češka je bez bodova i jedina više nema šansi da se plasira u polufinale.
Srbija je protiv Švedske imala najmanju podršku navijača od početka Evropskog prvenstva, pošto je u beogradskoj Areni bilo oko 2.000 gledalaca.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.