Španovićeva skače za finale Dijamantske lige

Izvor: RTS, 18.Avg.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španovićeva skače za finale Dijamantske lige

Srpska atletičarka Ivana Španović pokušaće na kvalifikacionom mitingu u Birmingemu da obezbedi plasman na finalni miting Dijamantske lige.
Ivana Španović trenutno deli devetu poziciju sa Jamajčankom Hikling i Autralijankom Anang na listi dosadašnjih učesnica kvalifikacionih miniga.

Solidnim nastupom i pobedom, u za nju ne tako jakoj konkurenciji, obezbedila bi nastup na finalnom mitingu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dijamantske lige. 
Španovićeva ima najbolji rezultat u karijeri i drugi najdalji ovosezonski skok od prijavljenih takmičarki.
Tokom sezone, srpska atletičarka je više puta isticala da je do svetskog prvenstva u Dohi zanima samo podizanje forme, koja je na mitingu u Mađarskoj bila na nivou skoka od 6.80 metara.
Pored Ivaninog nastupa, diciplina u skoku udalj biće zanimljiva i zbog činjenice da se takmiče dve višebojke, zlatna i srebrna sa poslednjeg Evropskog prvenstva u Berlinu.
Nifi Tiam iz Belgije i Britanka Katarina Džomson-Tomson, čije rivalstvo je uvek zanimljivo u višeboju. Tomsonova je u karijeri bila blizu granice od sedam metara, a ove sezone skočila je 6.68, dok je Tiamova ove godine skočila lični rekod od 6.67 metara.
Ostale discipline mitinga
U sprintu će na 100 metara nastupiti muškarci, a na 200 metara žene.
Trkom na 200 metara završava se program, a staza do staze biće tri atletičarke koje su u karijeri istrčale ispod 22 sekunde. Svetska prvakinja Dafni Šipers, evropska šampionka Dina Ašer-Smit i Šona Miler-Uibo.
Do sprinterskih disciplina pažnja će biti usmerena na bacanje koplja za muškarce i okršaj Nemaca, jedinih koji imaju preko 92 metra.
Anreas Hofman i Tomas Roler smenjivali su se na liderskoj poziciji, a Hofman je trenutno vodeći u generalnom plasmanu.
Atletičarke će nastupiti još na 800 metara, 100 metara sa preponama, skoku s motkom i bacanju diska, dok će muškarci nastupiti na 400 metara i 400 metara sa preponama.
Naredni miting Dijamantske lige je u Parizu 24. avgusta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DIJAMANTSKA LIGA Ivanin “poslednji voz” za Belgiju

Izvor: 011vodič.com, 18.Avg.2019

Ivana Španović je ponovo na zaletištu. Srpska atletičarka će u nedelju od 15:10 da skače na mitingu Dijamantske lige, koji joj je poslednja šansa da se plasira na završni turnir u Belgiji.. Kladionica MaxBet nudi kvotu 3,15 na pobedu Napretka protiv Mačve.. Sećanja radi, Ivana je trenutno...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.