Španovićeva ostvarila olimpijsku normu

Izvor: RTS, 18.Avg.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španovićeva ostvarila olimpijsku normu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović obezbedila je plasman na završni miting Dijamantske lige, a što je još i važnije - olimpijsku vizu.
Španovićeva je u Birmingemu najboljim skokom sezone obezbedila plasman na Olimpijske igre, kao i na završni miting Dijamantske lige.

Ivana je u trećoj seriji skočila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 6,85, što je za tri centimetra više od olimpijske norme. 
Ona je u Birmingemu zauzela drugo mesto, odmah iza Belgijanke Nafisatu Tijam koja je skočila centimetar dalje - 6,86.
Španovićeva je prva srpska atletičarka koja je ispunila olimpijsku normu, a nastup u Tokiju će biti njen četvrti na OI.
"Zadovoljna sam kvalitetom samog takmičenja, kako svog ličnog nastupa tako i ostalih takmičarki. Srećna sam što sam obezbedila mesto u finalu, iako sam propustila dosta u ovoj sezoni. Važno je da su sve serije bile dobre, zbog bojazni od prestupa i mogućnosti obnavljanja povrede nisam bila opuštena, ali ipak sam uspela da ostvarim dobar rezultat. Ovih dana ćemo znati gde ću nastupati dalje", rekla je Ivana. 
Završni turnir Dijamantske lige biće održan u Briselu 6. septembra. 
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ALAL VERA! Ivana Španović BRUTALNIM skokom obezbedila VIZU za Tokio (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2019

Srpkinja ostvarila olimpijsku normu...Ivana Španović, najbolja srpska atletičarka, ostvarila je olimpijsku normu na Dijamantskoj ligi u Birmingemu. Španovićeva se vratila posle pauze od povrede i odmah je uspela da zabeleži dobar rezultat i skoči 6,85, što je za tri centimetra više od norme...Srpska...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.