Soro: Srbija me nije htela

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soro: Srbija me nije htela

Bivši reprezentativac Srbije u vaterpolu Slobodan Soro izjavio je da se on nije odrekao Srbije, već nije bio u planovima selektora Dejana Savića.

Soro je prihvatio poziv brazilske reprezentacija i braniće za domaćina, na Olimpijskim igrama 2016. godine.

„Nisam se ja odrekao Srbije. To nikad ne bih mogao da uradim. Ali, nisam bio u planovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bivšeg selektora Dejana Udovičića, kao ni njegovog naslednika. Nedavno sam razgovarao sa Dejanom Savićem i kada mi je saopštio da ne računa na mene odlučio sam se za Brazil“, rekao je Soro, a prenose „Večernje novosti“.

Nekadašnji golman Partizana rekao je da još nije dobio brazilski pasoš, ali da očekuje da debituje već u septembru. On je na ideju da brani za Brazil došao kada je potpisao za Fluminense.

„Tada se i rodila ideja da pomognem njima, ali i reprezentaciji. Ako sve bude u redu biće ovo veoma lepa sportska priča i prilika da sa trećim Olimpijskim igrama zaokružim karijeru. Realnije je da zaigram u januaru, kada su kvalifikacije za SP 2015. u ruskom Kazanju. Vidljivo je da nemaju previše iskustva, ali se nadam da ćemo im pomoći da se na pravi način predstave na olimpijskom turniru“, dodao je Soro.

Na odluku je uticala i teška finansijska situacija u Partizanu:

“Duguju mi za 2011, u prošloj sezoni nisam primio ni dinara. Imao sam ponude dva italijanska kluba, koje su za mene bile neprihvatljive. Nisam želeo da završim karijeru, jer se fizički odlično osećam, smatram da mogu još da branim na vrhunskom nivou. Želeo sam da ostanem u Partizanu, ali me je život odveo u Brazil”, zaključio je i dalje srpski golman.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sorova istina o Brazilu: Udovičić i Savić su me otpisali, u Partizanu nisam primio dinar za godinu dana

Izvor: MozzartSport.com, 24.Feb.2014

Mnogo pažnje je izazvala nedavna vest da je iskusni vaterpolo golman Slobodan Soro izabrao da brani za reprezentaciju Brazila na predstojećim Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. On već skoro dve godine nije član srpskog nacionalnog tima i tako ispunjava uslove FINA da posle dvogodišnje...

Nastavak na MozzartSport.com...

Soro: Srbija me nije htela

Izvor: Press, 25.Feb.2014, 11:27

Soro je prihvatio poziv brazilske reprezentacija i braniće za domaćina, na Olimpijskim igrama 2016. godine...„Nisam se ja odrekao Srbije. To nikad ne bih mogao da uradim. Ali, nisam bio u planovima bivšeg selektora Dejana Udovičića, kao ni njegovog naslednika. Nedavno sam razgovarao sa Dejanom...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.