Soro: Prihvatio sam ponudu iz Brazila, jer nisam u planovima Srbije

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Feb.2014, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soro: Prihvatio sam ponudu iz Brazila, jer nisam u planovima Srbije

Trofejni golman Srbije Slobodan Soro potvrdio je pisanje medija da se dogovorio sa Brazilskom vaterpolo federacijom da brani gol selekcije zemlje sambe.
Soro je jedno od velikih pojačanja zemlje domaćina Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016.
Dok sam jesenas bio gost Fluminensea iz brazilskog saveza su me kontaktirali sa idejom da se priključim njihovoj reprezentaciji. Postigli smo dogovor, ali ništa još nije gotovo. Čekam brazilski pasoš, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << radnu dozvolu. Postoje i propisi FINA po kojima treba godinu dana da provedem u zemlji da bih igrao za reprezentaciju – objašnjava Soro. – Ukoliko sve pravne procedure budu realizovane, početkom 2015. bih mogao branim za Brazil.
Ni u jednom trenutku Soro nije odbio poziv za nacionalni tim Srbije:
Od Olimpijskih igara u Londonu nisam u programu reprezentacije Srbije, ni kad je selektor bio Dejan Udovičić, ni sada kad ekipu vodi Dejan Savić. Nedavno sam još jednom sam razgovarao sa Dejanom Savićem, koji mi je rekao da je situacija nepromenjena, da nisam u planovima i tek tada sam prihvatio ponudu iz Brazila.
Sem sa srpskim golmanom, Brazilci su se dogovorili sa Hrvatom Josipom Vrlićem, zatim Felipeom Peroneom, rođenim Brazilcem, koji je igrao za Španiju. U toku su pregovori sa jednim od najboljih američkih vaterpolista u istoriji Tonijem Azevedom, koji je jesenas igrao za Sesi.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.