Šok za Fener i Obradovića - Efes u polufinalu Kupa!

Izvor: N1 televizija, 14.Feb.2018, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok za Fener i Obradovića - Efes u polufinalu Kupa!

Košarkaši Anadolu Efesa iznenadili su Fenerbahče i pobedom 83:80 plasirali se u polufinalu Kupa Turske. Ekipa Željka Obradovića u meč je ušla kao izraziti favorit, ali je veliki gradski rival odigrao najbolji meč u sezoni i aktuelnog prvaka Evrope zaustavio već na prvom koraku.

Fenerbahče je tokom celog meča bio u rezultatskom zaustatku, najviše sa 12 poena, ali je u poslednjim trenucima utakmice imao šansu da trojkom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izbori produžetak. Ipak, dva puta Bred Vonamejker i jednom Nikolo Meli nisu bili precizni.

Efes će se u borbi za mesto u finalu sastati sa Darušafakom, koja je u prvom polufinalu savladala Eskišehir.

Zavađeni treneri Fenerbahčea i Efesa Željko Obradović i Ergin Ataman nastavili su rat i nisu se pozdravili ni pre ni posle utakmice u "Sinan Erdem domu."

Igrači Efesa kontrolisali su rezultat od prvog minuta, dobro su šutirali za tri poena, a Krunoslav Simon i Zoran Dragić su sa dva vezane trojke na nešto manje od tri minuta pre kraja obdili napad Fenera - 81:75.

#PTTErkeklerTürkiyeKupası’nda yolumuza devam ediyoruz!

Anadolu Efes 83 - 80 Fenerbahçe Doğuş | Maç Sonucu #GücünüOrtayaKoypic.twitter.com/Zzt1QTvVz7

Kod 81:76 Luiđi Datome je nagazio aut liniju, a na drugoj strani Simon mu se revanširao izbacivši loptu van terena.

U uzbudljivoj završnici Jan Veseli je promašio oba slobodna bacanja pola minuta pre kraja, ali je loptu uhvatio Nikolo Meli i sa penala smanjio minus svog tima na 81:80. Simonu u sledećem napadu nije zadrhtala ruka i pogodio je dva slobodna bacanja, a na već opisan način ekipa Željka Obradovića nije uspela da obezbedi produžetak.

Maç Sonucu | Fenerbahçe Doğuş - @AnadoluEfesSK: 80-83

Skor Dağılımımız: Vesely 18, Guduric 17, Datome 13, Melli 12, Wanamaker 7, Melih 5, Thompson 4, A.Muhammed 3, Ahmet 1. pic.twitter.com/LCHNuxjbam

Srpski trener imao je zamerki na račun arbitara, a nije mu pomogla ni odlična partija Marka Gudurića koji je meč završio sa 17 poena. Efikasniji od bivšeg igrača Crvene zvezde bio je samo Veseli sa 18 poena, Datome je dodao 13, Meli 12, Vonamejker 7...

Kod Efesa sjajan je bio Brajant Danston sa 21 poenom, uz 5 skokova i 2 asistencije, Simon je zabeležio 10 koševa i po 7 skokova i asistencija, a Bruk Motum 12 poena. Vladimir Štimac nije igrao.

U preostala dva četvrtfinalna meča sastaju se Tofaš - Sakarija i Bešiktaš - Banvit.

Trofej brani ekipa Banvita, koja je prošle godine u finalu bila bolja od Efesa.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.