Skandal na košarkaškoj utakmici u Izraelu VIDEO

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 11:56

Skandal na košarkaškoj utakmici u Izraelu VIDEO

Navijači Hapoela iz Tel Aviva izazvali su skandal sudeći po reakcijama u Izraelu.

Oni su pre utakmice protiv Hapoel Ber Ševe zviždali tokom minuta ćutanja za poginule policajce.

Meč je bio posvećen palim policajcima tokom operacije "Gvozdeni mačevi", kojim je Izrael odgovorio Hamasu za napad 7. oktobra.

Više navijača Hapoela iz Tel Aviva je počelo da zviždi i peva tokom tog minuta ćutanja.

Pretpostavlja se da je ovakva reakcija navijača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila zbog sukoba sa policijom i lokalnim organima reda u poslednjih nekoliko godina.

Ubrzo su reagovali klub i predsednik Abraham Zajdenberg, koji su se izvinili svima koji su povređeni ovakvim ispadom navijača.

Stigao je odgovor izraelske policije i vlade.

"Ponašanje navijača Hapoel Tel Aviva je crna mrlja koja će ove navijači pratiti ceo život. Njihovo ponašanje povredimo je porodice policajaca koji su bili prisutni u dvorani", rekao je Jakov Šabtai, komestar tamošnje policije.

Itamar Ben-Gvir, ministar za nacionalnu bezbednost Izraela, takođe je osudio ponašanje navijača, te pozvao Savez da tim navijačima zabrani ulaz na mečeve nacionalnog šampionata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.