Sjajna vožnja Vinjalesa i prva pobeda u sezoni!

Izvor: B92, 30.Jun.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajna vožnja Vinjalesa i prva pobeda u sezoni!

Španski vozač Jamahe Maverik Vinjales slavio je u MotoGP trci za Veliku nagradu Holandije u Asenu ispred Marka Markesa i Fabija Kvartarara.

105.000 ljudi okupilo se u Holandiji na stazi Asen kako bi ispratili fantastičnu trku "Kraljevske kategorije", na kojoj je trijumf ostvario

Sjajan start za Suzuki Rins i Mir su zaseli na prve dve pozicije posle fantastičnog izlaska iz prve krivine, iza sebe su ostavili Fabija Kvartarara koji je ubrzo pokušao da se vrati na "svoju" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvu poziciju.

Odmah na startu smo videli fantastičnu borbu Maverika Vinjalesa i Marka Markesa, a Aleks Rins je pogrešio na 24 kruga pre kraja, izleteo sa staze dok je bio lider i tu poziciju prepušta Žoanu Miru.

Ubrzo greši Mir, Kvartararo se vraća na poziciju broj jedan, dok su se iza njega našli Vinjales i Markes, a Doviciozo i Petrući čekali su narednu grešku Mira kako bi se pridružili vodećoj grupi.

Dva kruga kasnije, u 11. krugu je Valentino Rosi izleteo sa piste i sa sobom "poveo" Tagakija Takagamija. Njemu je ukazana lekarska pomoć, a Rosi je momentalno prišao kako bi proverio da li je sve u redu sa japanskim kolegom.

Kada se činilo da će uspeti Doviciozo da se u potpunosti približi vodećima, nakon greške koju je napravio Maverik Vinjales otišavši preširoko, Doviciozo mu je "uzvratio uslugu" i napravio novu grešku.

Markes je pripremao napad i pokazao zbog čega je aktuelni MotoGP šampion, pa je bez previše problema obišao Fabija Kvartarara. On se nije predao bez borbe, vratio se na prvu poziciju, a Vinjales se vratio u bitku za pobedu, pa smo ponovo imali fantastičnu trku u Holandiji.

Napao je u dva navrata Vinjales, ali mu je Jamaha previše "šetala", pa je Markes uspeo da zadrži poziciju broj dva iza Fabija Kvartarara.

Na 13 krugova pre kraja Maverik Vinjales napokon uspeva u svojim namerama da preuzme drugo mesto u Asenu i na fabričkoj Jamahi pokuša da ugrozi Kvartararovu prvu poziciju na Petronas Jamahi.

Tri kruga kasnije imali smo odustajanje Žoana Zarka, nekadašnjeg šampiona Moto2 kategorije zbog kvara na motociklu.

Vinjales i Markes koriste svoje prednosti, obilaze Fabija Kvartarara i dobili smo neverovatnu bitku dva španska vozača iz rivalskih fabričkih ekipa Jamahe i Honde. Vinjales potom greši i "otvara vrata" Markesu, koji se vraća na prvo mesto, ali ga ubrzo vraća svom zemljaku.

Bitka za četvrtu poziciju bila gotovo jednako uzbudljiva i neizvesna kao i bitka za prvo mesto. Mir, Doviciozo i Petrući su bili učesnici te borbe i Mirov Suzuki koji se dobro držao protiv dva Dukatija, na kraju je posustao i popularni "Dovi" seda na mesto broj četiri.

Vinjales se malo odvojio od Markesa 5 krugova pre kraja, posle je ta prednost skočila na sekundu. Markes i Kvartararo su ostali iza njega na pobedničkom postolju, zatim idu Doviciozo i Petrući, pa Morbideli, Kračlou, Mir, Miler, Janone, Espargaro, Banjaja, Aleš Espargaro, Oliveira, Šjarin, Rabio i Abraham.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOTO GP: Spektakl u Holandiji pripao vozaču Jamahe

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2019

Sjajna trka u Asenu...Vozač Jamahe Maverik Vinjales trijumfovao je na Velikoj nagradi Holandije ispred Marka Markeza i Fabija Kvartarara koji su se takođe našli na podijumu. Trku u Asenu sa tribina pratilo je 105.000 navijača koji su uživali u spektaklu...Iza tri vozača koji su popili šampanjac...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.