Sjajan preokret Fiorentine, spektakularan meč u Torinu (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Okt.2013, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajan preokret Fiorentine, spektakularan meč u Torinu (VIDEO)

Inter je umalo slavio protiv Torina sa igračem manje, vodio sa 3:2 iako je domaći tim pre toga dva puta vodio.
(FOTO: AP)
Utakmica osmog kola Serije A krenula je veoma loše po goste iz Milana. U 6. minutu isključen je golman Samir Handanovič pošto je njegov start na Ćerćija okarakterisan kao jedanaesterac.
Upravo je Ćerći izveo najstrožu  kaznu, ali mu je odbranio Karizo koji je ušao u igru umesto Kovačića.
Ipak domaćini su uspeli da iskoriste činjenicu da imaju igrača više u 21. minutu i povedu sa 1:0 kada je Farnerud postigao gol.
U nadoknadi vremena u prvom poluvremenu Fredi Guarin je na maestralan način, „makazicama“, doneo Interu izjednačenje.
Torino je na startu drugog dela krenuo da napada, i to im se veoma brzo isplatilo. Imobile je vratio domaćina u prednost od 2:1 u 54. minutu.
Argentinski napadač Rodrigo Palasio je samo minut kasnije pokazao o kakvom se golgeteru radi i vratio je meč u egal 2:2.
Isti igrač je u 71. minutu posle centaršuta Belfodila sjajno reagovao u petercu domaćina, a rezultat je bio 3:2 za Inter.
Međutim, Torino je uspeo da dođe do veoma važnog boda pošto je Belomo u 90. minutu postavio konačnih 3:3.

Torino FC Vs Internazionale 3-3 All Goals… by gooalive
Osmo kolo Serije A je obilovalo golovima, ali je od 20 pogodaka koliko je postignuto u mečevima koji su počeli u 15 sati čak osam je postignuto sa bele tačke!
(FOTO: AP)
Fiorentina je napravila fantastičan preokret protiv Juventusa u 8. kolu Serije A. „Ljubičasti“ su posle prvog poluvremena gubili sa 2:0 i delovalo je da će možda pretrpeti i katastrofu pred svojim navijačima.
„Stara dama“ je u finišu prvog dela nokautirala domaćina preko Karlosa Tevesa i Pola Pogbe.
Ipak, u nastavku se razigrao svojevremeno jedan od najvećih talenata italijanskog fudbala, Đuzepe Rosi. Postigao je het–trik uz još jedan pogodak koji je postigao Hoakin. Nenad Tomović je presedeo ceo meč na klupi.

Fiorentina 4-2 Juventus 20.10.2013 All… by BackRule
Još jedan preokret je viđen u ovoj rundi italijanskog šampionata. Verona je na svom terenu gubila od Parme sa 2:1, ali je na krilima dvostrukog strelca Žoržinja došla do tri boda. Kod pobednika, Boško Janković je ušao na teren u finišu meča.
Đenova je zavaljujući raspoloženom dvostrukom strelcu Albertu Đilardinu sriušila Kjevo, u čijim je redovima Ivan Radovanović igrao do 65. minuta.
Nenad Krstičić je odigrao ceo meč u pobedi Sampdorije u Livornu, dok je Sasuolo iznenadio kod kuće Bolonju i zabeležio prvu pobedu u Seriji A. Uroš Radaković nije ulazio u igru u poraženoj ekipi.
Agrentinac Denis pogotkom u 84. minutu doneo je tri boda Atalanti u prvom meču današnjeg programa Serije A protiv Lacija (2:1).
(FOTO: AP)
Ostaje diskutabilno da li je Denis bio u ofsajd poziciji u momentu kad mu je Čigarini dodao loptu. Argentinac je potom izašao sam ispred golmana gostiju, fintom ga je prevario u potom ubacio loptu u nebranjenu mrežu.
Domaćin je poveo preko Čigrijanija u 41. minutu. Italijan je sjajno „uhvatio“ volej i matirao Marketija.
Kolumbijac Perea se u 53. minutu najbolje snašao u kaznenom prostoru domaćih i poravnao rezultat, ali Lacio nije uspeo da sačuva bod do kraja.


SEMAFOR OSMOG KOLA SERIJE A:
Atalanta – Lacio 2:1 (Čigrijani 41, Denis 84 – Perea 53
Fiorentina – Juventus 4:2 (Rosi 66. jedanaesterac, 76, 81, Hoakin 78 – Teves 37. jedanaesterac, Pogba 40)
Đenova – Kjevo 2:1 (Đilardino 22, 50 – Bentivoljo 47)
Livorno – Sampdorija 1:2 (Siligardi 90+2 – Eder 19. jedanaesterac, Poci 90+6. jedanaesterac)
Sasuolo – Bolonja 2:1 (Berardi 12. jedanaesterac, Floro 17 – Dijamanti 33. jedanaesterac)
Verona – Parma 3:2 (Kaćatore 9, Žoržinjo 61, 88. oba iz jedanaesterca – Parolo 19, Kasano 25)
Torino – Inter 3:3 (Farnerud 21, Imobile 54, Belomo 90 – Guarin 45+1, Palasio 55,71)
Subota:
Kaljari – Katanija 2:1 (Ibarbo 26, Pinilja 84 – Begresio 5)
Milan – Udineze 1:0 (Birsa 22)
Petak:
Roma – Napoli 2:0 (Pjanić 45, 71)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SERIJA A: Torino iščupao bod protiv Intera, čudesan preokret Viole!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Okt.2013

Ekipa Torina odigrala nerešeno sa "nero-azurima" 3:3, a do remija stigli golom Nikole Beloma u 90. minutu. Ljubičasti su sa četiri pogodka za samo 16 minuta nokautirali šampiona Italije, koji je vodio golovima Teveza i Pogbe

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.