Sin holandskih odbojkaša predvodiće napad Sevilje

Izvor: Mondo, 02.Jul.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin holandskih odbojkaša predvodiće napad Sevilje

Efikasni centarfor PSV Ajndhovena će se posle Bundes i Premijer lige oprobati i u Primeri.

Sevilja je za 15 miliona evra dovela holandskog reprezentativca iz PSV Ajndhovena Lika de Jonga (28), koji je potpisao ugovor do leta 2023.

Holandski napadač je za PSV postigao 112 golova u 204 utakmice, u periodu 2014-2019.

Pre dolaska u Španiju igrao je u De Grafšapu, Tventeu, Borusiji iz Menhengladbaha i Njukaslu, a u dresu nacionalnog tima je od 2011. godine upisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 19 nastupa i dao četiri gola.

"Ovo je velika prilika i veliki korak za mene. Nakon pet godina u PSV, gde mi je zaista bilo super, dolazim u neverovatan klub i ligu. Jedva čekam da pokažem svoj kvalitet", rekao je De Jong na predstavljanju.

Ovaj centarfor rođen je u Švajcarskoj, kao dete dvoje holandskih odbojkaša koji su profesionalno igrali u toj zemlji. S porodicom se preselio u Holandiju kada je imao četiri godine.

Fudbalsku karijeru je započeo u Detinhemu, u amaterskom klubu DZC '68, zajedno sa starijim bratom Siemom, kasnije prvotimcem Ajaksa. Ubrzo su obojica zaigrali za lokalni profesionalni klub De Grafšap.

Next Chapter#VamosMiSevilla ⚪️ pic.twitter.com/rzF5JG5zqq

— Luuk de Jong (@LuukdeJong9) July 1, 2019

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.