Sećate se zlatnih košarkaških Orlića iz 2007. godine? (video)

Izvor: Sportske.net, 05.Jul.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate se zlatnih košarkaških "Orlića" iz 2007. godine? (video)

Miroslav Muta Nikolić je vodio reprezentaciju Srbije koja je na omladinskom Svetskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju. Sećate se ko je igrao za "Orliće"?

Te 2007. godine zlatna medalja je pripala reprezentaciji Srbije, bili smo zvanično najbolja mlada reprezentacija na svetu pobedivši reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država u finalu rezultatom 74:69.

Turnir se tada organizovao u Novom Sadu, a momke do 19 godina je tada okupio Miroslav Muta Nikolić >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koji je ovu sjajnu generaciju vodio sjajno do zlatne medalje.

Tokom celog turnira Srbiju je predvodio Milan Mačvan, bio je na kraju i MVP samog turnira. U finalu je zajedno sa Mladenom Jeremićem odigrao sjajnu rolu protiv Amerikanaca, Jeremić je imao 24 poena, Mačvan 19 poena i 10 skokova.

Amerikance je tada predvodio Dion Tompson sa 16 poena i Patrik Beverli sa 15 poena i 8 skokova.

Zanimljivo da je u ovoj reprezentaciji Amerike u timu bio najbolji igrač na svetu u ovom trenutku, Stef Kari, a društvo mu je činio i DeAndre Džordan od poznatijih košarkaša. Ostali u timu SAD-a ili igraju epizodne uloge u NBA ligašima, ili su trenutno u Evropi ili Aziji.

Te godine su Francuzi bili na trećem mestu sa Batumom u sastavu, bio je tu još i Ažinsa i Antoan Dio.

Evo i kompletnog sastava naše reprezentacije koja je osvojila to prvenstvo:

Mladen Jeremić

Petar Despotović

Dušan Katnić

Stefan Marković

Marko Kešelj

Aleksandar Radulović

Stefan Stojačić

Marko Čakarević

Milan Mačvan

Miroslav Raduljica

Boban Marjanović

Slaven Čupković


Trener: Miroslav Nikolić

Ovo je bila zlatna generacija naših omladinaca, baš kao što i sada imamo zlatnu generaciju u fudbalu.

Da napravimo poređenje, tih godina naša košarkaška reprezentacija je spala na najniže grane, baš kao i sada u fudbalu, ali za košarku su bolji dani došli samo dve godine kasnije u Poljskoj, barem što se tiče rezultatske strane.

Prošle sezone u reprezentaciji Srbije (mislimo na onu seniorsku koja je osvojila srebro na SP) od pomenutih igrala su samo dvojica, Stefan Marković i Miroslav Raduljica. Ipak, stigli su do velikog finala, finala sa istim tim Amerikancima koje je predvodio Stef Kari.

Poenta teksta neka se provuče kroz pitanje: "Koliko očekujete od fudbalskih "Orlića" i da li da očekujemo uspeh fudbalera u nekoj bliskoj budućnosti?

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.