Savetovao Kepu da izađe, a on sam odbio! (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Feb.2019, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetovao Kepu da izađe, a on sam odbio! (video)

Puno prašine podiglo se oko odluke španskog golmana da se suprotstavi svom treneru.

Mančester siti je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca došao do prvog trofeja u sezoni, odbranili su titulu u Liga kupa pobedom protiv Čelsija.

Sam meč nije bio previše interesantan, čitavih 120 minuta smo gledali taktičko nadmudrivanje dvojice trenera, te su izgledne prilike bile svedene na minimum, pa golova i nije bilo.

Situacija pred početak penal serije podigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je veliku prašinu u Engleskoj, kada je golman Čelsija Kepa Arizabalaga odlučio da odbije izmenu.

Naime, trener Sari je na gol hteo da pošalje rezervnog golmana Vilija Kabaljera, utisak je bio da to želi da uradi jer je Argentinac maher za čuvanje mreže od udaraca sa kreča.

Kepa je odbio da izađe, Sari je pobesneo, Kabaljero je morao da se vrati na klupu, što mu je teško palo.

Na kraju je Siti bio bolji u izvođenju penala, navijači su osuli drvljem i kamenjem mladog golmana zbog takvog postupka, ali i zbog činjenice da je mogao da odbrani traljav penal Kuna Aguera.

Sari je nakon utakmice izjavio da je došlo do nesporazuma, jer je on navodno hteo da zameni Kepu zbog povrede, mada je utisak da nije bilo tako.

Jedan od igrača koji su ubeđivali Kepu u tim trenucima da posluša trenera i napusti igru je iskusni defanzivac David Luiz.

Brazilac je nakon utakmice otkrio šta se desilo.

"Samo sam mu rekao da moramo da poštujemo odluke trenera. Ali, nisam znao da li želi da ga zameni jer je u bolovima ili je to bila taktička odluka.

Mislim da je trener hteo da napravi izmenu zbog povrede, ali on to nije razumeo
", rekao je David Luiz posle utakmice.

Interesantano je da je baš Luiz prišao Kepi i "držao mu predavanje" oko povinovanja trenerskim odlukama, kako je svojevremeno bio u njegovoj koži.

Naime, 2016. godine, dok je Brazilac nastupao za PSŽ, David Luiz je odbio da napusti igru, kada je trener Loran Blan hteo da ga zameni zbog povrede u utakmici protiv Marseja.

Situacije je vrlo slična sinoćnjoj, pogledajte u nastavku kako je David Luiz bio "Kepa pre Kepe".

🧐 pic.twitter.com/yiJhxOi2Qz

— TheFootballAddick (@FootballAddick) 25. фебруар 2019.

I Loran Blan je postupio kao i Mauricio Sari posle utakmice, nije želeo da diže tenziju, već je rekao da je sa Luizom imao dugačak razgovor i da je zadovoljan ishodom istog.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Nije moglo da prođe bez njega - "Posebni" podržao Kepu!

Izvor: Sportske.net, 25.Feb.2019

Situacija sa finala Liga kupa, u kojoj je glavni akter bio španski golman, podigla je dosta prašine...Sinoć je Mančester siti bio bolji od Čelsija nakon izvođenja jedanaesteraca u finalu Liga kupa...Nakon 90 minuta nije bilo golova, ništa se nije promenilo ni u produžecima, pa se otišlo na penale,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.