STANOJEVIĆ OČEKUJE POBEDU PROTIV OFK

Izvor: Kurir, 11.Mar.2011, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STANOJEVIĆ OČEKUJE POBEDU PROTIV OFK

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana sutra u gradskom derbiju dočekuju OFK Beograd, a trener "crno-belih" Aleksandar Stanojević rekao je da očekuje da ekipa, uz efikasnu i atraktivnu igru, nastavi pobednički niz.

"Ovo je prvi 'prolećni' meč na našem stadionu i biće nam potrebna podrška navijača. Svaka utakmica nam je bitna u pohodu na titulu. Uvek sam govorio da Partizan mora da pobeđuje uz atraktivnu igru i zasad to dobro radimo. Pokušaćemo da održimo prosek od tri i više >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << postignutih golova po utakmici, iako znam da je to teško", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan ima pet bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde, a u prva dva kola "crno-bel"i su postigli sedam i primili jedan gol.

"Ja sam perfekcionista, ali naravno da sam zadovoljan ovakvim učinkom u prva dva meča. Ipak, znam da uvek može bolje i pokušaćemo da ispravimo neke greške iz Inđije i Kule", naveo je Stanojević.

Šef stručnog štaba "crno-belih" sutra neće moći da računa na levog beka Aleksandra Lazevskog, a možda ni na igrača sredine terena Zvonimira Vukića.

"Teško da će Lazevski biti spreman za sutra, dok Vukić ima manjih problem sa primicačem. Videćemo posle treninga", kazao je Stanojević.

U stručnom štabu Partizana u četvrtak je došlo do promena pošto sa ekipom više neće raditi kondicioni trener Dejan Ilić.

"Promene su normalna stvar u ovom poslu. Najvažnije je da postoji određeni sistem rada i da stvari nastave dobro da funkcionišu", objasnio je on.

Utakmica 18. kola Super lige Partizan-OFK Beograd igra se sutra od 15 sati na stadionu u Humskoj. Cene ulaznica su 200 (južna tribina) i 400 dinara (istočna i zapadna tribina). Svi navijači koji sutra kupe ulaznicu za meč polufinala Kupa Srbije Partizan-Crvena zvezda, koji se igra 16. marta, moći će besplatno da uđu na utakmicu protiv OFK Beograda.

Nama je lakše jer Partizan mora da pobedi

Trener OFK Beograda Dejan Đurđević izjavio je da Partizan ima odličnu ekipu, ali da je njegov tim u maloj psihološkoj prednosti jer "crno-beli" moraju da pobede kako bi sačuvali prednost u odnosu na rivale u borbi za titulu.

"Ovo je prava prilika za mlade da pokazu kvalitet. Verujem da imamo malu psiholosku prednost, jer domaćinu svaki kiks stvara problem, a veliki je ulog. U svima nama postoji takmičarski motiv da pobedimo boljeg od sebe, oni su ozbiljna ekipa po svim kriterijumima... Igraju bolji fudbal nego prosle godine i imaju veliki fond igrača", izjavio je Đurđević na konferenciji za novinare na stadionu OFK Beograda.

"OFK Beograd je tim koji ima svoj ritam, adute i ciljeve, a naravno, ako se ukaže šansa da pobedimo, sigurno ćemo to i ostvariti", istakao je Đurđević.

Igrač sredine terena OFK Beograda Saša Marković rekao je da bi bio zadovoljan i osvajanjem boda protiv branioca titule.

"Iskreno, jedno su želje, a drugo realnost. Očekuje nas teška utakmica, pokušaćemo da ih malo umirimo, jer verujemo da će krenuti silovito. Ipak, ako budemo igrali našu igru, verujem da možemo do povoljnog rezultata, mada bi i bod bio dobar", zaključio je Marković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.