SPEKTAKL Žreb za EP u vaterpolu: Delfini protiv Hrvata u Areni

Izvor: Blic, 04.Okt.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPEKTAKL Žreb za EP u vaterpolu: "Delfini" protiv Hrvata u Areni

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu u grupi B zajedno sa Hrvatskom, Francuskom i Maltom, odlučeno je žrebom u Skupštini grada.

U B grupi takmičiće se Crna Gora, Španija, Holandija i Slovačka. U grupi C Italija, Rumunija, Nemačka, Gruzija, dok će u grupi D igrati Madjarska, Grčka, Rusija i Turska.

Na kontinentalnom šampionatu u Beogradu takmičiće se i 12 ženskih nacionalnih reprezentacija.

Vaterpolistikinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije igraće u grupi B sa Hrvatskom, Italijom, Francuskom, Nemačkom i Španijom. U grupi A nalaze se Holandija, Madjarska, Rusija, Grčka, Portugalija i Turska.

Svečanosti u Skupštini grada prisustvovali su brojne zvanice iz političkog i sportskog života Srbije, čelnici Evropske plivačka federacije (LEN), predsednik Paolo Bareli, predsednik Tehničkog komiteta Djani Lonci i sportski i marketing menadžer Marko Biri.

Vaterpolo prvenstvo Evrope u Beogradu biće održano od 10. do 23. januara 2016, a titule brane Srbija u muškoj i Španija u ženskoj konkurenciji.

Svi mečevi biće odigrani u Kombank areni, koja će biti specijalno uređena za tu priliku, sa montažnim bazenom, koji će nakon šampionata biti premešten u Vrnjačku Banju.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Beograd ponosan što će biti domaćin EP.

"Vaterpolo je sport sa dugom tradicijom i najtrofejniji sport u Srbiji. Vaterpolo je veliki brend i želimo da iskoristimo ovu priliku da Beograd promovišemo kao pravog domaćin. Dobro došli u Beograd, grad u kojem se igra najbolji vaterpolo! Dođite u Beograd, upoznajte ga", rekao je Mali.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu 2016. u Beogradu

Grupa A: Crna Gora, Španija, Holandija, Slovačka.

Grupa B: SRBIJA, Hrvatska, Francuska, Malta.

Grupa C: Italija, Rumunija, Nemačka, Gruzija.

Grupa D: Mađarska, Grčka, Rusija, Turska.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.