SLS: Neverovatan povratak Partizana nakon -17 u Subotici, sjajni Birčević (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 03.Maj.2017, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLS: Neverovatan povratak Partizana nakon -17 u Subotici, sjajni Birčević (FOTO)

 Dudovoj šumi je odigran meč četvrtog kola Superlige.

Partizan je rezultatom 82:75 pobedio Spartak i upisao treći trijumf u domaćem takmičenju.
Sam početak meča je pripao gostima, Partizan je otvorio serijom 6:0 i niko nije nagovestio da će uskoro uslediti potpuni potop. Sredinom te deonice je tim Aleksandra Džikića naglo stao >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << pod naletima Spartaka koji je došao do preokreta i serijom 10:0 imao veoma lepu prednost protiv favorita.
Činilo se da će povratak Partizana uslediti već u drugoj četvrtini, ali to jednostavno nije dozvolio maestralni Igor Kesar. U momentima kada se očekivao rezultatski povratak i egal crno-belih, usledila je nova, sjajna serija Subotičana koji su prvi put na meču stigli do 14 poena razlike, a maksimalno vođstvo Spartaka je ubrzo bilo i plus 17. Stefan Birčević je dobrim prvim poluvremenom ostavio nade crno-belima, dok je Kesar na veliku pauzu otišao sa 20 ubačenih poena.
U IV kolu @KLSrbije #KKPartizan je u Subotici savladao Spartak sa 75:82
U subotu, 06.05. crno-beli dočekuju @KKBoracCacak od 19:30 pic.twitter.com/PalHqxW4jl
— KK Partizan NIS (@PartizanBC) May 3, 2017

Partizan je opravdao ulogu favorita tek u trećem kvartalu u kojem je ukupno postigao čak 32 poena, što je za četiri manje od ukupno ubačenih tokom celog prvog poluvremena. Pogotkom Gordona u trećem minutu drugog dela utakmice su se gosti iz Beograda spustili na zaostatak od jedne cifre i to je bio početak povratka Partizana. Spartak je jednostavno stao, a puleni Aleksandra Džikića su to strogo kaznili. Serija koja je presudila meč jeste 16:3. Posle početka utakmice u 27. minutu je Partizan stigao do novog vođstva trojkom Vanje Marinkovića.
Bilo je jasno da se posle preokreta u pretposlednjoj, Spartak neće preterano boriti u završnoj četvrtini. Psihološka prednost je bila na strani gostiju koji su imali plus sedam pred poslednjih 10 minuta. Trojkom Ratkovice je na tri minuta do kraja Partizan imao dvocifreno vođstvo i bilo je jasno ko će slaviti na severu Srbije. Do kraja, Spartak nije uspeo da ozbiljnije ugrozi crno-bele.
Pobednički tabor je predvodio Stefan Birčević sa 21 poenom i devet skokova, Stefan Pot je ubacio čak 16 u jednoj od najboljih utakmica od kako je stigao u Partizan. Poen manje je imao Ratkovica. Na drugoj strani je sjajni Kesar postigao 25 poena od čega samo pet u drugom poluvremenu, 21 je imao Jelenić, a Miščević 10.

SPARTAK – PARTIZAN NIS 75:82 (23:17, 24:19, 14:32, 14:14)
Spartak: Matić 2, Jovišić 7, Prlja, Nikolić 3, Kesar 25, Tresač 3, Miščević 10, Jelenić 21, Lučić, Kuridža, Fekete 4.
Partizan: Ratkovica 15, Vrabac 7, Marinković 5, Tanasković, Majstorović 6, Birčević 21, Koprivica, Andrić 6, Pot 16, Karahodžić, Gordon 3, Luković 3.



Rezultati by SofaScore

The post SLS: Neverovatan povratak Partizana nakon -17 u Subotici, sjajni Birčević (FOTO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan se opet kockao, ali slavio u Subotici

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2017

Partizan je ostvario treću pobedu u Super ligi Srbije u Subotici protiv Spartaka - 82:75, ali se opet četa Aleksandra Džikića kockala...U prvom poluvremenu, bilo je i +16 za domaćina. Na odmor se otišlo sa +11 - 47:36 za Subotičane, ali u nastavku druga priča. Cno-beli su dodali gas, dobili...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.