SANDI KASAR POBEDNIK DEVETE ETAPE

Izvor: Kurir, 13.Jul.2010, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SANDI KASAR POBEDNIK DEVETE ETAPE

SEN ŽAN DE MORIJEN - Francuski biciklista Sandi Kasar pobednik je devete etape Trke oko Francuske, koja je u dužini od 204,5 kilometra vožena od Morzine do Sen Žan de Morijena. Posle jedne od najtežih etapa na ovogodišnjoj trci, žutu majicu preuzeo je Endi Šlek iz Luksemburga, pošto je dosadašnji lider u generalnom plasmanu Australijanac Kardel Evans zaostao više od osam minuta.

Etapa je protekla u velikoj borbi Šleka i Španca Alberta Kontadora, najvećeg favorita za pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na najprestižnijoj svetskoj trci. Na kraju nijedan od njih nije uspeo da stekne prednost i kroz cilj su prošli zajedno kao šestoplasirani i sedmoplasirani, dva sekunda nakon pobednika. Tako je Šlek uspeo da obuče žutu majicu i da sačuva prednost u odnosu na Kontadora od 41 sekunda, pa se do kraja trke očekuje njihova žestoka borba za pobedu.

Svetski šampion Evans nije mogao da se suprotstavi Šleku i Kontadoru na izuzetno strmim usponima uz Alpe i posle polovine etape praktično se predao. Kroz cilj je prošao kao 42, osam minuta i devet sekundi posle pobednika i oprostio se od borbe za titulu.

   Amerikanac Lens Armstrong je šanse da se bori za osmu titilu na Turu izgubio u nedelju, kada je dva puta pao, ali je danas vozio veoma dobro i za pobednikom je zaostao 2,50 minuta.

U sredu je na programu deseta etapa, koja će u dužini od 197 kilometara biti vožena od Šamberija do Gapa.

Rezultat devete etape: 1. Sandi Kasar (Francuska, FĐ) 5:38,10 2. Luis Leon Sančes (Španija, Kase d'Eparnje) isto vreme 3. Damjano Kunego (Italija, Lampre) isto vreme 4. Kristof Moro (Francuska, Kase d'Eparnje) + 2 sekunda 5. Antoni Šarto (Francuska, Bboks) + 2 6. Alberto Kontador (Španija, Astana) +2 7. Endi Šlek (Luksemburg, Sakso Bank) +2 8. Samjuel Sančes (Španija, Euskaltel) +52 9. Hoakim Rodriges (Španija, Kaćuša) +2,07 10. Levi Lephajmer (SAD, Radiošak) +2.07 Generalni plasman 1. Šlek 43:35,41 2. Kontador + 41 3. S. Sančes + 2,45 4. Denis Menčov (Rusija) + 2,58 5. Jirgen van der Brek (Belgija) + 3,31 6. Lephamer + 3,59

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.