Kasaru deveta etapa

Izvor: RTS, 13.Jul.2010, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasaru deveta etapa

Francuski biciklista Sandi Kasar pobednik je devete etape Trke oko Francuske, koja je u dužini od 204,5 kilometra vožena od Morzine do Sen Žan de Morijena. Žutu majicu preuzeo Šlek, koji je bio drugi na današnjoj etapi, treći je kroz cilj prošao Kunego. U sredu deseta etapa od Šamberija do Gapa.

Posle jedne od najtezih etapa na ovogodišnjoj trci, žutu majicu preuzeo je Endi Šlek iz Luksemburga, pošto je dosadašnji lider u generalnom plasmanu Australijanac Kardel Evans >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaostao više od osam minuta.

Etapa je protekla u velikoj borbi Šleka i Španca Alberta Kontadora, najvećeg favorita za pobedu na najprestižnijoj svetskoj trci. Na kraju nijedan od njih nije uspeo da stekne prednost i kroz cilj su prošli zajedno kao šestoplasirani i sedmoplasirani, dva sekunda nakon pobednika.

Tako je Šlek uspeo da obuče žutu majicu i da sačuva prednost u odnosu na Kontadora od 41 sekunda, pa se do kraja trke očekuje njihova žestoka borba za pobedu.

Svetski šampion Evans nije mogao da se suprodstavi Šleku i Kontadoru na izuzetno strmim usponima uz Alpe i posle polovine etape praktično se predao. Kroz cilj je prošao kao 42, osam minuta i devet sekundi posle pobednika i oprostio se od borbe za titulu.

Amerikanac Lens Armstrong je šanse da se bori za osmu titilu na Turu izgubio u nedelju, kada je dva puta pao, ali je danas vozio veoma dobro i za pobednikom je zaostao 2,50 minuta.

Sutra je na programu deseta etapa, koja će u dužini od 197 kilometara biti vožena od Šamberija do Gapa.

Rezultat devete etape:

1. Sandi Kasar (Francuska, FĐ) 5:38,10

2. Luis Leon Sančes (Španija, Kase d'Eparnje) isto vreme

3. Damjano Kunego (Italija, Lampre) isto vreme

4. Kristof Moro (Francuska, Kase d'Eparnje) + 2 sekunda

5. Antoni Šarto (Francuska, Bboks) + 2

6. Alberto Kontador (Španija, Astana) +2

7. Endi Šlek (Luksemburg, Sakso Bank) +2

8. Samjuel Sančes (Španija, Euskaltel) +52

9. Hoakim Rodriges (Španija, Kaćuša) +2,07

10. Levi Lephajmer (SAD, Radiošak) +2.07

Generalni plasman

1. Šlek 43:35,41

2. Kontador + 41

3. S. Sančes + 2,45

4. Denis Menčov (Rusija) + 2,58

5. Jirgen van der Brek (Belgija) + 3,31

6. Lephamer + 3,59

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.