Rouz srušio Boston, Kobi se iživljavao nad Klivlendom, Majami u krizi

Izvor: Blic, 14.Jan.2012, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rouz srušio Boston, Kobi se iživljavao nad Klivlendom, Majami u krizi

U derbiju istočne konferencije Čikago je savladao Boston sa 88:79, dok su Lejkersi zahvaljujući novom sjajnom izdanju Kobija Brajanta, koji je nanizao 42 poena, slavili protiv Klivlenda (97:92). Trijumf je zabeležila i Minesota, pošto je bila bolja od Nju Orleansa rezultatom 87:80, a srpski centar Darko Miličić je upisao svega tri poena. Novi kiks, treći uzastopni, doživeo je Majami, jer je poražen od Denvera sa 117:104.

U derbiju večeri razlog za slavlje imali su Bulsi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nešto teže nego što se činilo prilikom odlaska na pauzu između dva poluvremena.

Ipak imao je Čikago raspoložene Karlosa Buzera u prvih 12 minuta, odnosno Derika Rouza u drugom poluvremenu, za koje Boston nije imao rešenje.

Buzer je u prve dve četvrtine pogodio šest puta iz osam pokušaja i do kraja se nije upisivao u strelce, ali je sa tih 12 poena bio jedan ključnih igrača koju su doveli Bulsima ogromnu prednost pred odlazak na odmor - 52:33.

Činilo se da Seltiksi, za koje nije nastupao Saša Pavlović, neće imati adekvatan odgovor, ali su odličnom igrom krenuli da tope zaostatak, pa su u odlučujuću deonicu ušli sa jednocifrenom razlikom (67:59). Međutim, dabl-dabl učinak Rejdžon Ronda (14 poena, 11 asistencija) nije bio dovoljan, pogotovo jer su zakazali Pol Pirs i Kevin Garnet, a razgoropadio se prošlogodišnji MVP regularnog dela Derik Rouz i sa 14 od ukupno 25 poena (sedam asistenicja) rešio pitanje pobednika.

Da sve zasluge ne pripadnu njemu, pobrinuo se Luol Deng sa 21 poenom i čak 16 skokova.

Minesota Darka Miličića uspela je da na gostujućem parketu savlada Nju Orleans sa 87:80, a srpski centar poverenje ukazano igranjem u startnoj postavi nije opravdao na najbolji način. Miličić je na terenu proveo 22 minuta i za to vreme upisao samo tri poena, uz šut iz igre 1-4, čemu je dodao četiri skoka.

Timbervulfse su do trijumfa predvodili već po navici Kevin Lav sa 34 poena i 15 uhvaćenih lopti i odlični Riki Rubio koji je meč završio sa 12 postignutih poena i devet uspešnih dodavanja.

Kada krene Kobiju Brajantu, nema zime za Lejkerse. On je u trećem uzastopnom meču nanizao preko 40 poena, ovoga puta 42, čime je postigao nešto manje od polovine poena svog tima u pobedi nad Klivlendom od 97:92.

"Uvek je sjajano imati u ekipi momka kao što je Kobi, pošto vam on otkrije kako da dođete do trijumfa", rekao je oduševljeno trener "jezerdžija" Majk Braun.

Pored Kobija, uspeo je da se istakne i Pau Gasol sa 19 poena i 10 skokova.

Jedni od najvećih pretendenata za šampionsko prstenje, košarkaši Majamija, nalaze se u očiglednoj krizi, pošto su zabeležili treći vezani poraz. Ovoga puta koban po Hitse bio je Denver, koji je predvođen Tajom Lousonom (24 poena i devet asistencija) i Neneom (17 poena i 12 skokova) stigao do trijumfa od 117:104. Vodeći dvojac imao je podršku sa klupe, odakle su Rudi Fernandez i Al Harnigton sa po 15 poena pogurali Nagetse do slavlja.

Odlično izdanje Lebrona Džejmsa od 35 poena otišlo je u nezaborav, a ključni momenat možda je i tehnička greška koju je zaradio indisponirani Dvejn Vejd deset minuta pre kraja pri vođstvu Denvera od 88:81, kada su se Nagetski serijom 10:1 odlepili ka pobedi.

Rezultati:

Toronto – Indijana 90:95

Filadelfija – Vašington 120:89

Šarlot – Detorit 81:98

Boston – Čikago 79:88

Nju Orleans – Minesota 80:87

Hjuston – Sakramento 103:89

Dalas – Milvoki 102:76

San Antonio – Portland 99:83

Finiks – Nju Džersi 103:110

Denver – Majami 117:104

LA Lejkers – Klivlend 97:92

Povezane vesti: Golden Stejt zaustavio Majami, Miličić bez poena u porazu od Bulsa, Kobi brojao do 48 Radmanović ponovo solidan, Čikago se iskalio na Detroitu Majami deklasirao Indijanu bez Vejda, Miličić bezopasan protiv Memfisa Durant rastužio solidnog Miličića, Denver deklasirao šampiona, poraz Lejkersa i Čikaga Ceo tim NBA igrača u Evropi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: Kobi opet plus 40, bledi Miličić i Veseli

Izvor: Sportal.rs, 14.Jan.2012

Najveći favorit za NBA titulu Majami doživeo je već četvrti poraz u 12 utakmica. Bolji od Hita bio je Denver rezultatom 117:104.

Nastavak na Sportal.rs...

NBA: Klipersi bolji od Brajanta

Izvor: B92, 15.Jan.2012, 09:35

U noći između subote i nedelje odigrano je 11 utakmica u NBA ligi, a slab učinak imali su srpski košarkaši...Atlanta je pobedila Minesotu 93:91, Darko Miličić je meč završio bez poena uz 2 skoka, dok je Vladimir Radmanović imao 4 poena i 7 uhvaćenih lopti...U derbi večeri i Los Anđelesa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.