Izvor: Blic, 09.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roma završila posao na startu, Milan tek u finišu

Fudbaleri Rome su odlično započeli drugi dan 27. kola Serija A golom već u drugom minutu utakmice protiv Napolija, a potom rutinski nastavili trku za Interom, dok je Milan tek u poslednjih pet minuta obezbedio pobedu na gostovanju Empoliju i ostao u igri za mesto u Ligi šampiona sledeće sezone.

"Vučica" je održala svoju dobru formu iz Lige šampiona, a kada je Perota iskoristio odličan pas Totija posle nepunih 120 sekundi igre u Napulju bilo je jasno da domaći nemaju baš >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mnogo šta da traže na terenu. Do kraja prvih 45 minuta nije bilo golova, ali je Toti konstantno vozio Kontinija, Kanavara i Santakroćea pa su samo Đanelove dobre intervencije sprečile debakl Napolija. Ipak, već u prvom minutu nastavka Sisinjo je pao u šesnaestercu, a "princ Rima" je sa bele tačke obezbedio nova tri boda za Romu i održao zaostatak za Interom na šest bodova. Lider na tabeli je juče lagano pobedio Ređinu sa 2:0.

Milan svakako nije želeo reprizu svoje poslednje utakmice iz elitnog takmičenja, pa je brzo pokušao da stigne do gola i približi se poziciji sa koje bi sledeće sezone mogli da poprave utisak u Evropi. Pomoć su dobili sa druge strane, golman Empolija Basi je spustio Odov centaršut pravo u noge Patu, koji je lagano doveo "rosonere" u prednost. Grešku svog golmana ispravio je kapiten ekipe posle samo četiri minuta, a onda se mreža još jednom zatresla posle udarca mladog Brazilca. Njegov gol je poništen zbog ofsajda. Milan je pokušavao da stigne do novog pogotka, dosta se mučio u napadu, ali je ipak uspeo preko Ambrozinija da stigne do novog vođstva u 85. minutu. Minut pre kraja regularnog toka Kaka je završio posao šutem sa ivice šesnaesterca - 3:1.

Ekipi Karla Anćelotija ovo je bila veoma bitna pobeda, naročito posle današnjeg minimalca Sijene protiv glavnog konkurenta Fiorentine .

Na ostalim utakmicama nije bilo toliko zanimljivo niti se nešto mnogo rešavalo - Lacio je posle 25 minuta igre obezbedio pobedu od 2:0 i bodove protiv Livorna, Torino je preko Baronea upisao minimalan trijumf nad Atalantom, dok je autogol Kaninija na startu drugog poluvremena doneo pobedu Kataniji protiv Kaljarija.

U poslednjoj utakmici kola Juventus je u Đenovi slavio sa 2:0 golovima u prvom poluvremenu i tako održao prednost nad Fiorentinom i Milanom u borbi za treću poziciju.

Rezultati 27. kola Serije A:

Torino - Atalanta 1:0

(Barone 35)

Katanija - Kaljari 2:1

(Silvestri 44, Kanini 47ag - Konti 21)

Sijena - Fiorentina 1:0

(Makarone 79)

Lacio - Livorno 2:0

(Roki 15, Pandev 25)

Empoli - Milan 1:3

(Buske 23 - Pato 19, Ambrozini 85, Kaka 89)

Napoli - Roma 0:2

(Perota 2, Toti 49p)

Parma - Sampdorija 1:2

(Budan 67 - Mađio 12, Bonacoli 57)

Đenova - Juventus 0:2

(Grigera 25, Trezege 33)

Juče:

Inter – Ređina 2:0

(Ibrahimović 14, Burdizo 34)

Palermo - Udineze 1:1

(Simplisio 32 - Felipe 64)

Tabela: Inter 64, Roma 58, Juventus 51, Fiorentina 47, Milan 46, Udineze 40, Sampdorija 39, Palermo 36, Đenova 35, Atalanta 34, Lacio 33, Napoli 33, Torino 31, Sijena 31, Katanija 27, Livorno 26, Parma 25, Empoli 25, Ređina 22, Kaljari 18.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.