Roj presudio, poraz San Antonija

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Apr.2011, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roj presudio, poraz San Antonija

Portland je nadoknadio deficit od 23 poena iz trećeg perioda, trijumfovao je 84:82 protiv Dalasa u četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa Zapadne konferencije. Blejzersi su izjednačili skor (2-2), peti meč je u Teksasu.
Predrag Stojaković je pogodio trojke za najveća vođstva Mevsa (64:41 i 67:44). Naš as je kao rezervist gostujuće ekipe ubacio osam poena u drugom poluvremenu (2-1, 5-2) uz dve ukradene lopte za 25 minuta.
Brendon Roj, as domaćina, „bombom“ u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << finišu trećeg perioda kao da je najavio je preokret (49:67). Zatim je u završnoj deonici vrsni bek brojao do 18 (gosti ukupno 15). Ubacio je trojku uz faul Šona Meriona, potom je realizovao dodatno bacanje za poravnanje 82:82.
Roj je postigao prelomni koš, postavio je konačan rezultat nešto manje od 40 sekundi pre kraja. Portland je tek treći tim od kada je ograničeno vreme za napad koji je u četvrtom periodu plej-of duela nadoknadio prednost protivnika od najmanje 18 poena.
- Krenulo mi je kao nikada ranije. Malo ko je očekivao preokret, ali uspeli smo. Bio je ovo neverovatan meč, saigrači su me podržali, to je veoma važno – istakao je Roj.
Meveriksi su promašili dve trojke u završnici za trijumf. Nisu bili precizni Džejson Kid i Džejson Teri.
Dirk Novicki je za Dalas postigao 20 poena.
- Bilo je milion način da obavimo posao do kraja, nismo uspeli. Moramo brzo da zaboravimo ovu utakmicu i da pobedimo u narednoj kod kuće – objašnjava nemački as.
Za ljubitelje statistike pominjemo 15 uzastopnih promašaja Blejzersa na početku drugog poluvremena, ali i procenat šuta od 75 odsto u završnoj deonici (35:15) u kojoj nisu napravili grešku. Blejzersi su na domaćem terenu mnogo bolji od Mevsa 48-18, dok u plej-ofu 8-1.
U drugoj četvrtini izbegnut je veći incident između Lamarkusa Oldridža i Tajsona Čendlera. Kažnjeni su tehničkim greškama.
• Memfis je slomio Mamuze u Tenesiju – 91:88, poveo je u prvoj rundi završnice takmičenja protiv lidera konferencije 2-1. Grizliji su slavili istorijski, prvi, plej-of trijumf kod kuće u rasprodatom „Fedeks Forumu“ (18.119).
Zek Rendolf je brojao za domaćina do 25, neočekivano je pogodio ključnu trojku za prednost 91:86, 42 sekunde pre kraja.
- Ostalo je samo pet sekundi do kraja napada, saigrači su bili daleko. Imao sam dovoljno prostora za šut, probao sam i poentirao – objašnjava junak trijumfa Memfisa.
Tim Dankan, as San Antonija, izjavio je da je očekivao pas Rendollfa, a ne šut.
Španac Mark Gasol je za Memfis ubacio 17 poena, Majk Konli Junior je dodao 14.
Emanuel Đinobili je stigao za Sparse do kote 23. Loše je organizovao poslednji napad (nešto više od četiri sekunde), trener Greg Popović se već uhvatio za glavu kada su gosti propustili da traže tajm-aut.
- Mislio sam da je ostalo malo više vremena – komentarisao je popularni Manu.
Antonio Mekdajs, centar Mamuza, povredio je vrat u finišu. Neizvesno je njegovo učešće u sledećem meču.
• Oklahoma je pobedila u Denveru – 97:94. Tander je stigao do prednosti 3-0, Nagetsi su korak do eliminacije iz plej-ofa Zapada.
Serž Ibaka, div iz Konga, brojao je do 22 – izjednačio lični rekord uz 16 skokova – najviše u karijeri. Ibaka je zabeležio najviše 198 blokada u ligaškom delu, poznat je i kao dobar skakač, ali ne i kao strelac.
Serž je posle trejda Nenada Krstića i Džefa Grina u Boston promovisan u startera na poziciji četiri, opravdao je očekivanja uprave Grmljavine. Ibaka je postavio konačan rezultat meča u Koloradu.
- Moji zadaci su pre svega vezani za defanzivu, ali koristio sam dobre prilike u napadu – skroman je Ibaka.
Denver je u ovom mesecu peti puta poražen od Oklahome. Očigledno je da Zlatnom grumenju ne odgovara igra Tandera.
Eron Aflalo i Kris Andersen oporavili su se od povreda. Džej-Ar Smit nije pogodio trojku za produžetak.
Rezultati, detaljna statistika, prve runde plej-ofa Zapada:
(8) Memfis – (1) San Antonio 91:88, skor u seriji 2-1
(5) Denver – (4) Oklahoma Siti 94:97, 0-3
(6) Portland - (3) Dalas 84:82, 2-2

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.