Revija kratkog đačkog filma - Filmić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revija kratkog đačkog filma - Filmić

U Kulturnom centru Novog Sada od 18. do 20. maja održaće se revija kratkog đačkog filma - Filmić.

Revija će se održavati tri dana i biće prikazano po 20 kratkih filmova po 5 minuta. Početak svake predstave je u 12 časova.

Završna manifestacija na kojoj će biti dodeljene nagrade za najbolje filmove održaće se 27. maja na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe sa početkom u 12 časova.

Filmovi koji će biti prikazani su ostvarenja učenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnovnih i srednjih škola sa sledećom tematikom:

Prvi dan 18. maj - Informatika i Internet, prednosti i opasnosti

Drugi dan 19. maj - Nasilje, vršnjačko nasilje, droga, prijateljstvo

Treći dan 20. maj - Ekologija i zaštita životne sredine

Autori filmova su učenici koji iz svog ugla ukazuju na veoma aktuelna pitanja u društvu na određene teme.

Publika će na kraju projekcija filmova glasati za filmove koji će biti nagrađeni.

Ulaz je slobodan

Realizator je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike. Pokrovitelj je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

„FILMić 2016“ prikazuje 60 đačkih filmova

Izvor: Luftika.rs, 17.Maj.2016, 14:40

Revija kratkog đačkog filma „FILMić 2016“ održaće se od 18. do 20. maja, a filmovi će biti prikazivani svakog dana od podneva u Kulturnom centru Novog Sada. Svi filmovi traju do pet minuta, a prikazivaće se ukupno 20 filmova po danu.. Prvog dana, 18. maja tema filmova je nasilje, vršnjačko...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.