Ratnici preživeli, sledi bitka za Oklahomu!

Izvor: Sportske.net, 27.Maj.2016, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ratnici" preživeli, sledi bitka za Oklahomu!

Durant i Vestbruk iskombinovali 71 poen, ali je Golden Stejt sačuvao goli život i sada putuje u Oklahomu sa nadom da će se serija vratiti još jednom u Kaliforniju!

Velika radost i olakšanje na licima košarkaša Golden Stejta, ne idu na odmor, barem ne još.

Šampion je noćas u "Orakl Areni" uspeo da savlada Oklahomu, preživi 40 poena Kevina Duranta i smanji na 3:2.

Stef Kari je brojao do 31, imao je 7 skokova i 6 asistencija u večeri u kojoj je njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tim igrao za goli život.

Isto poena dao je Vestbruk, 31, ali ukupnih 71 za prve dve zvezde Tandera nisu bili dovoljni, tačnije produkcija ostatka tima nije bila na nivou iz ostalih mečeva.

Oklahoma se nije lako predala, sa -8 na poluvremenu odmah su došli u ravnopravnu poziciju serijom 9:2 na startu drugog dela. Poveli su trojkom Vestbruka sredinom treće četvrtine. Odlučujuća serija domaćin dogodila se na startu poslednje perioda, tada su sa 8:0 stigli do dvocifrene prednosti.

Vestbruk je imao pet ukradenih lopti, na drugoj strani Drajmond Grin se probudio sa 11 poena i 13 skokova, na dan meča ga je zvao Kobi Brajant da ga ohrabri pred petu utakmicu u kojoj su Voriorsi bili pod strašnim pritiskom.

Prevaga je možda bio i Bogut koji je iznenadio sa 15 poena i 14 skokova, zanimljivo da je za Australijanca ovo tek sedmi dabl-dabl u karijeri, drugi u plej-ofu.

Upravo je klupa Voriorsa pogađala bitne šuteve i to je bila razlika u ovom sudaru titana.

Ali, sledi povratak u Oklahomu i meč lopta za Tander kod kuće.

Za kraj istorija, samo devet puta do sada tim se u plej ofu vratio sa 1:3 i dobio seriju. Prvi put je pošlo za rukom Seltiksima 1968. u finalu Istoka protiv Filadelfije, da bi dve godine kasnije Lejkersi isto napravili Sansima.

Da ne nabrajamo sve, Sansi su se osvetili Lejkersima u prvoj rundi Zapada 2006. a prošle godine smo videli preokret, Roketsi su se plasirali u finale konferencije nakon preokreta protiv Klipersa.

Može li Golden Stejt da napravi slično? Ključ je u subotu uveče, ako vrate brejk, za veliko finale igraće u ponedeljak u svojoj dvorani.

Golden Stejt - Oklahoma 120:111 (2:3)

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.