Ne, mi ne idemo kući još! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2016, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne, mi ne idemo kući još! (VIDEO)

Šampion ostao u životu posle petog meča finala Istoka

Polufinale Zapada i dalje traje, šampion je na nogama! Golden Stejt Voriorsi savladali su Oklahomu pred svojom publikom rezultatom 120:111 i smanjili rezultat u seriji 2:3.

Ratnici koji se i dalje nalaze nadomak ispadanja, kontrolisali su rezultat i na kraju i pored tesne četvrte deoniceu kojoj su oba tima bila pucački raspoložena stigli do trijumfa, koji aktuelne šampione ostavlja u igri.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Domaćina je do pobede predvodio MVP lige Stefon Kari sa 31 poenom, pratio ga je Klej Tompson sa 27, dok je Andre Bogut ubacio 15 uz 14 skokova. Kod Oklahome, najefikasniji je bio Kevin Durent sa 40 poena, Rasel Vestbruk je ubacio 31, a Serž Ibaka 13 poena. Naredna, šesta utakmica finala Zapada na programu je u subotu, a priliku da završi seriju imaće Oklahoma na svom terenu.

Noćašnji susret obeležio je i simboličan usklik Stefa Karija koji je posle jednog poena iz sveg glasa viknuo: "Ne idemo kući još".



Malo istorije nije na odmet: Samo devet puta do sada u istoriji NBA lige u plej-ofu neki tim je uspeo da se vrati posle 1:3 u seriji i slavi prolaz dalje. Prvi put je to pošlo za rukom Boston Seltiksima 1968. protiv Filadelfije u finalu Istoka, a onda dve godine kasnije i Los Anđeles Lejkersima protiv San Antonija, da bi se Sansi osvetili Lejkersima 2006... Bilo je još nekoliko takvih situacija, ali sada je ključno pitanje da li će Voriorsi uspeti da naoprave nešto slično. Ukoliko naprave brejk i slave u narednom susretu majstorica će se igrati na njihovom terenu, a onda će svakako sloviti za favorita.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

NBA: Kari ponovo rešeta, šampion ostao u životu!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2016

Golden Stejt Voriorsi savladali su Oklahomu pred svojom publikom rezultatom 120:111 i smanjili rezultat u seriji 2:3...Ratnici koji se i dalje nalaze nadomak ispadanja, kontrolisali su rezultat i na kraju i pored tesne četvrte deoniceu kojoj su oba tima bila pucački raspoložena stigli do trijumfa,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.