Rašford opet u istoriji, Hrvati razočarali

Izvor: B92, 28.Maj.2016, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašford opet u istoriji, Hrvati razočarali

Gol Markusa Rašforda za Englesku, minimalac Hrvatske, dominantna Češka, te nastavak serije Gonsala Iguaina obeležili su prijateljske mečeve odigrane u petak.

Mladi napadač Mančester Junajteda postigao je već u trećem minutu gol na debiju za Englesku u trijumfu nad Australijom 2:1, te postao najmlađi strelac debitantskog gola za Gordi Albion.

Tako je 18-godišnji golgeter nastavio sa bajkovitom sezonom jer je zaigrao za Junajted pre samo nekoliko meseci i postao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najmlađi strelac kluba u evropskim takmičenjima pogotkom na debiju u Ligi Evrope, a potom je dao gol i na debiju u Premijer ligi.

Drugi gol postigao je njegov timski kolega Vejn Runi, kapiten "Albiona" za koga mnogi smatraju da trenutno nema mesta u ekipi Roja Hodžsona, pored Harija Kejna i Džejmija Vardija.

Andrej Kramatić postigao je u devetom minutu gol za vođstva Hrvatske protiv Moldavije, i to je bilo to od "vatrenih"u Koprivnici. Bilo je još šansi, ali su navijači ostali zabrinuti igrom na manje od dve nedelje od početka EURO u Francuskoj.

Češka je podigla svoje samopouzdanje na maksimum, dala je šest golova Malti, uz šestoricu različitih strelaca. Slovačka je bila bolja od Gruzije, Severna Irska ubedljiva protiv Belorusije, dok je Holandija u finišu izbegla poraz od Irske.

Na drugoj strani sveta, Gonsalo Iguain je doneo Argentini minimalac protiv Hondurasa, a za "gaučose" je igrao i Lionel Mesi.

Edinson Kavani je bio dvostruki strelac u pobedi Urugvaja nad Trinidadom i Tobagom 3:1, dok je Čile neočekivano poražen od Jamajke 2:1, doduše sa kombinovanim timom.

Prijateljske:

Slovačka – Gruzija 3:1

Češka – Malta 6:0

Hrvatska – Moldavija 1:0

Engleska – Australija 2:1

Irska – Holandija 1:1

S. Irska – Belorusija 3:0

Argentina – Honduras 1:0

Urugvaj – T. i Tobago 3:1

Čile – Jamajka 1:2

Kostarika – Venecuela 2:1

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.