Radost plus novac: Šta Zvezda dobija ako prođe dalje?

Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2016, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radost plus novac: Šta Zvezda dobija ako prođe dalje?

Zvezdini dobri rezultati u Evropi, osim što su najbolja moguća nagrada za navijače, velika su premija i za sam klub

Samo od učešća u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, finansijski saldo na stadionu „Rajko Mitić“ biće značajno povećan, a cifre bi mogle biti znatno veće u slučaju plasmana u grupnu fazu.

Već od učešća u kvalifikacionoj fazi, Zvezda je dobila 250.000 evra. Od duela sa Valetom, beogradski tim profitirao je za 300.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << , a sa Ludogorecom još 400.000 evropskih novčanica.

Ali, sama eliminacija bugarskog šampiona obezbedila bi najveće prihode. Ono što je sigurno je da igranje u plej-ofu, čak i u slučaju poraza i odlaska u Ligu Evrope donosi sjajnih 5 miliona i 400 hiljada evra.

U slučaju plasmana u grupnu fazu Lige Šampiona, šampion Srbije ostvariće nezapamćen prihod, i dobiti do sada najveću finanisijsku injekciju od učešća u evro-kupovima. Osim bonusa za trijumf u plej-ofu od dva miliona, dobija se i impresivnih 12 miliona evra.

Nagrade za dobre rezultate u Ligi Šampiona omogućavaju nove prihode. Za svaki remi 500.000 evra, za pobedu 1,5 miliona evra. Plasman u osminu finala učinio bi Zvezdu bogatijom za 5,5 miliona. Tu su još i par miliona od prodaje ulaznica. Dovoljno novca da se nekadašnji šampion Evrope oporavi od krize koja ga je zahvatila u poslednjoj deceniji.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.