Izvor: Danas, 06.Jul.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokletstvo Argentine

Beograd - Sedam puta je Čile bio domaćin Kupa Amerike, četiri puta je igrao u finalu i do noći između subote i nedelje nikada nije osvojio toliko željeni trofej. Uz podršku više od 50 hiljada navijača u prestonici Santijago de Čile Sančez, Vidal i saigrači savladali su u finalnom duelu Argentinu nakon izvođenja penala - 4:1 (0:0). Sančez, as Arsenala, je poznatom "Panenkom" u četvrtoj penal seriji označio početak neverovatnog slavlja u Čileu, zbog čega je čak i policija morala >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << da interveniše.

I dok su izabranici Horhea Sampaolija, inače argentinskog stručnjaka, "ludovali", u taboru "gaučosa" zavladala je neviđena tuga. U samo godinu dana Lionel Mesi i saigrači izgubili su dva velika finala. Posle poraza od Nemačke na Svetskom prvenstvu u Brazilu prošlog leta, doživeli su istu sudbinu u Čileu.

- U nekom trenutku, Leo će osvojiti nešto sa Argentinom. Mislili smo da je ovo prilika da se upišemo među legende, ali, nažalost, nismo to uspeli i to mnogo boli. Imamo gorak ukus u ustima i boli nas ovaj poraz jer smo osećali da je ovo naša prava šansa. Mislim da treba da nastavimo ovim putem. Dobar smo tim, samo nam fali malo da bismo postigli nešto veliko - ubeđen je Ezekijel Laveci.

Napadnute porodice Mesija i Aguera

Tokom finalne utakmice, tačnije pred kraj prvog poluvremena, pristalice Čilea počele su da vređaju porodicu Lionela Mesija na tribinama; nepoznati napadač udario je Rodriga, brata Lea Mesija, posle čega je familija prebačena u televizijsku kabinu. Osim Mesijeve, napadnuta je i porodica Serhija Aguera, njegovog najboljeg prijatelja i cimera u reprezentaciji Argentine.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.