Projekat Bolden: Majkl Odžo u FMP Železniku!

Izvor: Mondo, 19.Avg.2017, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Projekat Bolden": Majkl Odžo u FMP Železniku!

Bivši član čuvenog NCAA koledž programa Florida Stejt, igra na poziciji centra, visok je 216 centimetara i težak 132 kilograma, saopštili su iz Železnika.

FMP Železnik nastavlja pripreme za narednu sezonu po receptu koji se pokazao kao ispravan tokom prethodne.

"Američki centar nigerijskog porekla, Majkl Odžo, novi je član KK FMP sa kojim je potpisao višegodišnji ugovor. Ovo je još jedan iz plejade talentovanih košarkaša koji koji dolazi u FMP po sličnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << projektu kao i Australijanac Džona Bolden. Bivši član čuvenog NCAA koledž programa Florida Stejt, igra na poziciji centra, visok je 216 centimetara i težak 132 kilograma", saopštio je FMP ovog petka nešto posle podneva.

Odžo je peto pojačanje KK FMP u ovom prelaznom roku, nakon Pota, Đumića, Nenadića i Amerikanca Meverika Roana.

"Odžo je rođen 1993.godine u Lagosu u Nigeriji, a pre dolaska na Koledž Florida Stejt igrao je za Srednju školu Tenesi Templ. Tokom svog boravka u SAD, i na Florida Stejt ostvario je respektabilne košarkaške rezultate. Smatrao se jednim od fizički najdominantnijih centara u ACC diviziji i celoj NCAA ligi, čija igra najviše dolazi do izražaja u reketu, na poziciji dominantnog centra", navedeno je u saopštenju i naglašeno:

"Odžo stiže u redove FMP-a tokom sledeće nedelje, kada će se priključiti pripremama vicešampiona Srbije i ABA ligaša, kao i novim saigračima".

Pripreme FMP-a počele su prošlog ponedeljka.

Prošle sezone, FMP je na iznenađenje mnogih doveo australijskog košarkaša, Boldena, koji je potom imao sjajnu sezonu krunisanu pojavljivanjem na NBA draftu, gde su ga izabrali Filadelfija Seventisiksersi kao 36. pika.

Bolden je tada, nakon poslednje utakmice u sezoni 2016/17 u kojoj je Crvena zvezda pobedila FMP u finalu plej-ofa i odbranila titulu, postao član upravo Crvene zvezde kojoj je pripalo obeštećenje od Makabija, kluba za koji će Australijanac nastupati naredne sezone.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.