Izvor: MozzartSport.com, 23.Maj.2020, 19:13

"Prodao sam medalju svetskog prvaka da bih imao za kokain"

Tragična priča brazilskog fudbalera Flavija Donizetea

Mogao je da ima sve. Bio je na vrhu sveta kao fudbaler. Ali se ekspresno survao u tamnu moć u kojoj vlada – kokain.

Brazilski fudbaler Flavio Donizete danas je potpuni anonimus. Ima 36 godina, mnogi u tom dobu još guraju loptu, makar u nekoj nižoj ligi, ali on je prestao. Oborio ga je porok, koji ga je potpuno uništio.

Pre 15 godina brazilski Sao Paolo postao je klupski prvak sveta. U finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je pobedio Liverpul sa 1:0. Iako nije igrao, Flavio Donizete je dobio zlatnu medalju za šampiona planete. Pet godina kasnije je prodao.

Prodao sam je da bih imao za kokain. Prodao sam je za 7.000 reala (oko 1.160 evra). Vratio sam se kući i drogirao sam se. Prvo bih rasturio kuću, pa bih je doveo u red. I tako 20 puta u jednom danu. Za dva dana sam sve potrošio. Tako je bilo sve vreme, što sam više novca imao, više sam trošio na kokain“, priča Donizete za Rekord.

Sve što je imao, kako kaže bivši brazilski fudbal, izgubio je.

Kada sam se navukao na kokain, izgubio sam mnogo toga. U početku sam ga koristio povremeno, ali polako mi je uzimao život i odnosio sve što imam. Novac koji sam imao trošio sam na drogu. Nisam izlazio iz kuće ni ujutru, ni u podne, ni uveče, a da nisam pre toga uzeo kokain. Sve sam izgubio, sve. Ostali su mi samo supruga i ćerke, porodica, koji su uz mene i danas“.

U finalu Svetskog prvenstva 2005. Donizete je bio na klupi. Igrom slučaja je otputovao u Tokio, a malo je nedostajalo i da zaigra.

Trebalo je, u stvari, da idem na pozajmicu, ali se na treningu povredio Aleks Bruno, pa su mi rekli da se spakujem i da ću ići sa timom na Svetsko prvenstvo. Bio sam presrećan, spakovao sam stvari, leteli smo biznis klasom... Aleks Bruno se ipak oporavio do finala, tako da sam meč odgledao s klupe“.

Poslednjih godinu i po Flavio je čist. I odlučan da mu se novi pad u greh ne ponovi.

"Najveći žal u životu mi je što sam probao kokain. Potpuno me je slomio“, priznaje Flavio Donizete.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ZBOG POROKA PRODAO MEDALJU: Brazilac sav novac spiskao na kokain! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 23.Maj.2020

Brazilski fudbaler Flavio Donizete koji je 2005. godine bio prvak sveta sa Sao Paolom zbog kokaina je bio primoran da proda medalju koju je tada dobio. .

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.