Prljav kao igrač, prljav i kao trener

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prljav" kao igrač, "prljav" i kao trener

Kolumbijac Herardo Bedoja važi za "najprljavijeg" fudbalera svih vremena, a svom temperamentu ostao je odan i kao trener.

Čovek koji je tokom 17-godišnje igračke karijere zaradio rekordnih 46 crvenih kartona isključen je već u 19. minutu svog trenerskog debija!

Poznat pod nadimkom "Zver", posebnu pažnju svetske javnosti privukao je svojim 41. isključenjem, kada je rivala prvo udario lakom, a onda i šutnuo u glavu. To mu je donelo 11 utakmica suspenzije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Ove nedelje 40-godišnji Bedoja je postao pomoćni trener kolumbijskog tima Independijente iz Santa Fea, a debi je imao u sredu uveče.

Independijente je savladao Atletiko Žunior 3:2, ali je bivši reprezentativac Kolumbije (49), već u 19. minutu morao da napusti klupu.

On se čak ponosi svojim "stilom" igre, pa na zvaničnom sajtu navodi da se smatra jednim od najagresivnijih igrača u istoriji kolumbijskog fudbala, ali i sveta.

Tokom igračke karijere nastupao je između ostalih za Deportivo Kali, Kolon, Boku Juniors, Milionarios i Santa Fe, u kojem se penzionisao ove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.