Primera: Het-trik Grizmana, sudija nervirao Baskijce

Izvor: Sportal.rs, 21.Dec.2014, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primera: Het-trik Grizmana, sudija nervirao Baskijce

Atletiko Madrid je posle tri meča bez pobede u svim takmičenjima savladao Atletik Bilbao sa 4:1 u 16. kolu Primere. "Jorgandžije" su gubile tokom prvog dela meča sa 1:0, ali su uz malu pomoć sudije u nastavku nadoknadile zaostatak, a Antonio Grizman je upisao het-trik.

Poveo je Bilbao posle 17 minuta igre. Sasueta je izveo slobodan udarac, a u petercu je bio najsnalažljiviji Mikel Riko i smestio loptu u mrežu pored vrlo neoprezne odbrane Madriđana, koja je lako ispala iz igre. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata. Domaći nisu posebno blistali, ali su prvi pravu šansu pretvorili u pogodak. Sa druge strane, “jorgandžije” nisu mogle ni do prilike, koja bi bila vredna pomena. Gosti iz Madrida za 45 minuta nisu imali ni šut u okvir gola.

Ono što je trener Dijego Simeone na poluvremenu rekao izabranicima urodilo je plodom već u 46. minutu. Ono što nisu uradili tokom prvog dela jesu za 30 sekundi. Samo što je počeo drugi deo meča Francuz Grizman je četvrtim pogotkom u šampionatu doneo egal gostima i vratio meč na početak.

Vrelo na terenu bilo je u 50. minutu, a razlog je bio sudija. Pokazao je vrlo lako na belu tačku u korist gostiju. Pao je Tiago,  više dobro odglumio, a sudija Hernadez naseo. Opkolili su ga Baskijci, ali je bio neumoljiv. Sa bele tačke siguran egzekutor bio je Garsija, pa je Ateltiko za samo sedam minuta stigao do preokreta i 2:1.  U nastavu smo videli malo prilika, ali mnogo nervoze i oštrih faulova. Sve do 73. minuta, kada je Grizman drugim golom u meču rešio pitanje pobednika duela na “San Mamesu”.  To ipak  ije bio kraj, odličnu partiju Gizman je krunio het-trikom u 81. minutu utakmice, mada je taj pogodak postugnut iz ofsajfa, pa će sudija nakon ovog duela definitivno dobiti negativnu ocenu.

Primera, 16. kolo

Nedelja:

Viljareal - La Korunja 3:0

(Dos Santos 10, Vieto 68, 73)

Granada - Hetafe 1:1

(Kordoba 41 - Velaskes 78)

Elče - Malaga 1:2

(Lomban 45+1 - Kamačo 49, Alberto 77)

Atletik Bilbao - Atletiko Madrid 1:4

(Riko 17 - Grizman 46, 73, 81, Garsija 53)

Petak:

Selta - Almerija 0:1

(Hemed 17)

Subota:

Barselona - Kordoba 5:0

(Pedro 2, Suarez 53, Pike 80, Mesi 82, 90+1)

Levante - Real Sosijedad 1:1

(Ivanšic 90+3.p - Kanales 48)

Eibar - Valensija 0:1

(Pako Alkaser 31)

Rajo Valjekano - Espanjol 1:3

(Leo Baptistao 45 - Serhio Garsija 9, 90+5, Vaskez 76)

04.02. 2015.

Real Madrid - Sevilja

(Foto: Beta/AP/Manu Fernandez)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

VIDEO: Grizman postigao het-trik!

Izvor: UživoFudbal.com, 22.Dec.2014, 00:53

Atletiko Madrid je savladao ekipu Atletik Bilbaa u gostima i time sačuvao priključak za vodećim dvojcom Real Madridom i Barselonom. Najzapaženiji igrač utakmice bio je Antonio Grizman koji je postigao tri gola za „Jorgandžije“. U sredu se igra poslednja utakmica 16. kola Primere gde prvoplasirana...

Nastavak na UživoFudbal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.