Atletiko se gostio na San Mamesu!

Izvor: RTS, 22.Dec.2014, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko se gostio na San Mamesu!

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su na gostujućem terenu Atletik Bilbao sa 4:1, u utakmici 16. kola španskog prvenstva.

Atletik je poveo u 17. minutu golom Mikela Rika, a izjednačio je Antoan Grizman u 46. minutu. Šampion španije poveo je golom Raula Garsije iz penala, a nakon toga još dva gola postigao je Grizman, u 73. i 81. minutu.

Atletiko je treći na tabeli sa 35 bodova i ima tri manje od drugoplasirane Barselone i četiri manje, ali i utakmicu više od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lidera šampionata Real Madrida.

Fudbaleri Malage pobedili su na gostujućem terenu Elče sa 2:1 i ostali u borbi za mesto u evropska takmičenja.

Poveo je Elče u 45. minutu golom Davida Elbana, Malaga je izjednačila golom Ignasija Kamača u 49. minutu, a konačan rezultat postavio je Luis Alberto u 77. minutu.

Posle devete prvenstvene pobede Malaga zauzima sedmo mesto na tabeli sa 30 bodova, koliko imaju petoplasirani Viljareal i Sevilja na šestom mestu, ali uz utakmicu manje. Elče je ostao poslednji, 20. na tabeli sa 10 bodova.

Ranije u toku dana, Viljareal je na svom terenu pobedio Deportivo sa 3:0 i ostvario petu uzastopnu pobedu, a Granada i Hetafe odigrali su nerešeno 1:1.

Takmičenje u španskom prvenstvu nastaviće se 3. januara, posle zimske pauze zbog praznika.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Grizman igrač kola u Primeri (foto)

Izvor: Sportske.net, 22.Dec.2014

Zbog het-trika na 'San Mamesu' napadač Atletiko Madrida je najbolje ocenjen igrač La lige u 16. kolu u izboru sajta 'WhoScored?com'.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.