Preporuka Pokrajine o zabrani plastičnih kesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preporuka Pokrajine o zabrani plastičnih kesa

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela preporuku upućenu lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine, da u svojim planovima i programima zaštite životne sredine - utvrde mere koje će omogućiti zabranu upotrebe plastičnih kesa do kraja 2020. godine.

Donošenje preporuke predviđeno je Deklaracijom o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini.

U preporuci se navodi i da opštine treba da utvrde uslove korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << roba i usluga. Takođe, treba da se definišu zahtevi u pogledu materijala od kojih je kesa proizvedena, kao i prava i obaveze trgovaca u vezi s korišćenjem kesa prilikom isporuke robe na mestu prodaje.

Opštinama se preporučuje i da podstiču inovativne mehanizme i modalitete, koji su neophodni za pronalaženje pristupačnih alternativa neškodljivih po životnu sredinu.

Na sednici je donet i zaključak o pribavljanju u javnu svojinu AP Vojvodine mobilnih brana za odbranu od poplava u dužini od 2500 metara. Nabavka brane realizuje se u okviru projekta "Snabdevanje vodom i razvoj infrastrukture na slivnom području granicom presečenih vodotokova", preko INTERREG-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija.

Sredstva u ukupnom iznosu od 100 miliona dinara obezbeđena su preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, i to 80 miliona u 2019, i 20 miliona dinara u 2020. godini.

Pokrajinska vlada donela je i rešenje da se Kliničkom centru Vojvodine usmeri 83,9 miliona dinara za nabavku opreme za intenzivnu jedinicu na Klinici za infektivne bolesti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrajinska vlada preporučila gradovima u Vojvodini da uvedu mere za zabranu kesa

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2019

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela preporuku lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine, da u svojim planovima i programima zaštite životne sredine - utvrde mere koje će omogućiti zabranu upotrebe plastičnih kesa do kraja 2020. godine...Donošenje preporuke predviđeno je Deklaracijom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.