Izvor: RTS, 13.Jan.2021, 15:41

Preminuo čuveni košarkaški trener Borivoje Bora Cenić

Čuveni trener Borivoje Bora Cenić preminuo je u Beogradu u 91. godini, saopšteno je iz Udruženja košarkaških trenera Srbije.
Cenić je igračku karijeru počeo u Železničaru 1947. godine, zatim je igrao u Radničkom dve godine i ujedno trenirao mlađe kategorije, da bi se posle sezone u BASK-u 1951. godine vratio na Crveni Krst.

Sa juniorima je osvojio državno srebro 1959. godine, zatim prelazi u podmladak Crvene zvezde, a 1962. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine preuzima kormilo seniorki Radničkog, sa kojima četiri puta osvaja prvenstvo Jugoslavije (1964, 1965, 1966. i 1968).
Uporedo sa tim, kao prvi trener ženske seniorske reprezentacije SFRJ, osvaja istorijsko prvo odličje, srebro na EP na Siciliji (1968.) i zapažene rezultate na ostalim EP i Balkanijadama.
Vodio je muški tim OKK Beograd i u isto vreme najbolje juniorke Jugoslavije, a potom slede sezone u kraljevačkoj Slogi, grčkoj Patri, Kuvajtu, Jagodini, angažman u školi košarke Zvezdara i u OKK Beograd.
Od 1995. do 2000. godine u Košarkaškom savezu Jugoslavije imao je funkciju direktora mlađih selekcija, a od 2000. godine bio je stručni saradnik brojnih košarkaških kampova.
Dobitnik je nagrade za životno delo Udruženja košarkaških trenera Srbije, nagrade Sportskog saveza Beograda i Srebrne lopte KSS.
Njegovo ime nosi i košarkaški seminar UKTS -a "Trenerski dani" namenjem trenerima mlađih kategorija.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kataš je novi trener Nedoviću u Panatinaikosu

Izvor: RTS, 14.Jan.2021, 12:58

Izraelski košarkaški stručnjak Oded Kataš novi je trener grčkog velikana Panatinaikosa, objavili su ”zeleni” na svom sajtu. . Panatinaikos je obelodano da je ugovor sa Katašom potisan na godinu i po dana, kao i to da će mu pomoćnik biti Lior Lubin...Kataš je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.