Pravi Ronaldo - Karijera u 10 koraka (video)

Izvor: Sportske.net, 22.Sep.2015, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pravi" Ronaldo - Karijera u 10 koraka (video)

Pročitajte u narednom tekstu kako je tekla karijera Luis Nazarija Ronalda da Lime, jednog od najboljih napadača svih vremena.

1. Ronaldo je odbijen od strane Flamenga dok je bio klinac i dok je igrao za lokalni klub Sao Kristovao, pa je prešao u Kruzeiro sa kojim je 1993. godine sa samo 16 godina osvojio prvu titulu šampiona.

U jednom meču je čak postigao 5 golova (protiv Bahije) te 1993. godine, a bio je na kraju 3. strelac šampionata.

2. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << U svojoj prvoj sezoni u Evropi je imao više golova od legende holandskog fudbala, Patrika Klajverta. I to za 12 više.

Za dve sezone provedene u PSV-u postigao je 54 gola na 57 mečeva. Ipak, imao je još tada problema sa povredama koje su njegovu karijeru kasnije doveli do kraja pre vremena.

U drugoj sezoni je odigrao svega 21 meč, ali je postigao 19 golova i bio najbolji igrač PSV-a.

3. U sezoni 1996/97 Ronaldo je prešao u Barselonu gde je kasnije osvojio svoju prvu nagradu za najboljeg igrača godine. Osvojio ih je ukupno tri, prvu upravo sa Barselonom te godine.

Jednu sezonu je proveo u Barsi, ali je postigao neverovatnih 47 golova što je bio rekord sve do ere Lea Mesija.

U Primeri je postigao 34 gola na 37 mečeva.

4. Godine 1998. je odigrano Svetsko prvenstvo u Francuskoj, a Ronaldo je imao samo 21 godinu.

 

Na putu do finala tada jedan od najboljih igrača na svetu je postigao 4 gola, a u finalu ga je sačekala reprezentacija domaćina, Francuske.


Ronaldo je imao problema sa povredom pred početak meča, posetio je i bolnicu kako bi se utvrdilo da li je sposoban da igra, a selektor je nakon dobijene potvrde da je sposoban sklonio Edmunda iz postave i ubacio Ronalda. Ipak, bez efekta, Ronaldo se nije video na terenu tog dana, a Francuzi su slavili 3:0.

5. Inter je ekipa koja je oduvek želela Ronalda. I dobila ga je, iako sa malim zakašnjenjem i to 1997. godine. Ipak, nije bio najsrećniji u Milanu.

Ogromni problemi sa pomenutim kolenom uslovili su da odigra samo 68 ligaških mečeva za Inter u pet sezona. Od toga, čak 32 meča u prvoj sezoni kada je postigao 25 golova. U sezoni 2000/01 nije odigrao niti jedan meč za Inter.

Uprkos problemima, mnogi su ga smatrali za najboljeg na svetu, bez premca.

6. Dokazao je to najbolje 2002. godine. Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji, a Skolari se kockao pa je ubacio igrača koji je jedva odigrao 20-ak utakmica u poslednje dve sezone.

Nije pogrešio, Ronaldo je postigao 8 golova na prvenstvu sveta, bio najbolji igrač, a Brazil je osvojio po 5. put Svetsko prvenstvo. I poslednji put, do današnjeg dana.

Postigao je poslednja tri gola na prvenstvu za Brazil, što je značilo samo jedno.

Ronaldo se vratio!

7. Sa Interom je 1999. godine osvojio svoju drugu nagradu za najboljeg igrača na svetu, a treću sa Real Madridom te 2002. godine.

Proveo je pet godina u Real Madridu, bila je to era najpoznatijih "Galaktikosa". U tom vremenu postigao je 104 gola na 177 mečeva.

Osvojio je dve titule sa Realom, ali nije uspeo ono što, ispostaviće se, neće nikada. Da osvoji Ligu šampiona.



8. U 2006. godini odigralo se Svetsko prvenstvo u Nemačkoj koje nije bilo dobro za reprezentaciju Brazila. Međutim, jeste za Ronalda.

Tokom turnira Ronaldo je pogodio 3 puta nakon čega je postao najefikasniji fudbaler na Svetskim prvenstvima ikada sa ukupno 15 postignutih golova.

Bilo je ovo poslednje Svetsko prvenstvo za Ronalda.

Na njegovu žalost, Miroslav Klose je uspeo prošle godine da ga pretekne po broju postignutih golova na Svetskim prvenstvima.

9. Kraj evropske karijere usledio je u Milanu, gradu koji mu je doneo više nevolja nego srećnih trenutaka.

Sve je bilo gotovo 13. februara 2008. godine. Ušao je sa klupe u igru za Milan u meču protiv Livorna, a nakon jednog skoka i udarca po lopti glavom uhvatio se za nogu. Koleno nije izdržalo, do kraja sezone je bio odsutan, to je značilo kraj evropske karijere za njega jer Milan nije imao interes da mu produži ugovor.

10. Završetak profesionalne karijere vezan je za Korintijans. Sa vidno dobijenim kilogramima njegovo telo nije izdržalo duže od februara 2011. godine kada je rešio da "okači kopačke o klin".

Ipak, sa Korintijansom je uspeo da osvoji Paulistu 2009. godine i Kup Brazila.

Neka mu je srećan 39. rođendan!

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ovako je izgledao debitantski gol Robija Faulera (video)

Izvor: Sportske.net, 22.Sep.2015

Robi Fauler je ostavio veoma dubok trag u engleskom fudbalu, a na današnji dan davne 1993. godine je postigao svoj prvi gol za Liverpul...Zanimljivo, na isti dan je rođen i Luis Nazario Ronaldo da Lima. Ima nešto u tom 22. septembru...Jedan od "Spajs Bojsa", čovek koji je bio kontroverzan van terena,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.