Portland u polufinalu, Majami i Indijana izborili majstorice

Izvor: RTS, 30.Apr.2016, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portland u polufinalu, Majami i Indijana izborili majstorice

Košarkaši Portlanda plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su na svom parketu savladali Los Anđeles Kliperse 106:103 i prošli dalje rezultatom 4:2 u seriji.

U veoma neizvesnoj završnici, Klipersi su imali i napad za izjednačenje ili pobedu, ali Džamal Kraford nije bio precizan nakon prodora.
Portland je do pobede predvodio Demijan Lilard sa 28 poena, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Si-Džej Mekalum postigao je 20. Kod Klipersa, koji su nakon povreda Blejka Grifina i Krisa Pola bili značajno oslabljeni, najefikasniji je bio Kraford sa 32 poena.

Majami je kao gost slavio u Šarlotu 97:90, i izjednačio na 3:3 i izborio majstoricu.
Goste je do pobede predvodio Dvejn Vejd sa 23, Luol Deng postigao je 21, dok je Goran Dragić ubacio 14 poena. Kod Šarlota, sjajnu partiju pružio je Kemba Voker sa 37 poena.

Indijana je na svom parketu savladala Toronto sa 101:83 i takođe "zakazala" sedmu utakmicu. Pejsersi su do pobede stigli posle bolje igre u drugom poluvremenu, a najzaslužniji za trijumf bio je Pol Džordž sa 21 poenom i 11 skokova. Kod Toronta, po 15 poena ubacili su Demari Kerol i Kori Džozef.
Rezultati:
Majami - Šarlot 97:90
Indijana - Toronto 101:83
Portland - El-Ej Klipers 106:103

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.